Tuckey-familiens daglistue har en nedtonet, naturlig farvepalet.
Slet

Et mix af nyt og nostalgi

STED: MELBOURNE, AUSTRALIEN. Hos møbelsnedkeren og stylisten mixes nyt og gammel, råt træ og kunst - altid med funktionalitet, skønhed og hygge.

Hos møbelsnedkeren og stylisten mixes nyt og gammel, råt træ og kunst - altid med funktionalitet, skønhed og hygge.

I et smukt victoriansk hus i Melbourne bor møbelsnedker Mark Tuckey og hans engelske kone Louella. Hendes baggrund som stylist har sat præg på indretningen. Parret afstemte deres stil, selv om Mark var villig til at bøje sig for Louellas erfaring.

»Hvis der var noget, jeg var i tvivl om, overlod jeg afgørelsen til Louella, fordi jeg repekterer hendes ideer.«


Louella har fundet de fire originale laboratoriestole på
Camden Market i London.


Hundeskulpturen af træ er af David Bromley.


Se mere af familien Tuckeys fine hjem

Louella er påvirket af den tid, hun arbejdede sammen med den legendariske designer m.m. Terence Conran i England. Hun elsker at mikse gammelt og nyt. Et eksempel er hendes skattekiste af sjove fund sat sammen med moderne ting, som giver huset dets særpræg.

»Vi ville gerne åbne huset og fjernede alt unødvendigt, så huset stod helt bart. Det var vigtigt at renovere huset, så det passede til os og vores livsstil frem for at tænke på at øge husets værdi,« forklarer Louella.

Parret er også stolte af deres køkken lavet af smukt genbrugstræ. »Selv væggene har fået en kærlig hånd. De er håndpudsede og har derfor fået en ujævn, rå finish.«

»Vi ville lave et åbent køkken med plads til kunst og masser af åbne hylder til vores smukke ting,« siger Louella. De flotte, solide elementer og skabe er lavet af eukalyptustræ, der stammer fra en nedlagt soldaterbarak i Queensland. »Det var et stort arbejde at montere hylderne,« fortæller Mark. »Vi måtte bore huller i murstenene og banke stålspir ind i væggen for at holde dem på plads.«

Da de overtog huset, var væggene citrongule og abrikosfarvede. De voldsomme farver blev overalt malet over med offwhite for at skabe sammenhæng.

»Vi føler, at vi har ramt en balance mellem funktionalitet, skønhed og hygge,« siger Mark. Fornemmelsen af hygge understreges af de to pejse i stueetagen. »For mig er det vigtigt at have åbne ildsteder. Jeg bliver glad, når vores venner træder ind i vores hus og siger: Hvor er her rart og hyggeligt.«
Læs mere om: