Slet

Forårsgaver med patina

Er du klar til forårets fester og fejringer med den rette gave i antikviteternes ånd? Hvis ikke, så hjælper vi dig på vej.

Foråret og sommerens fester står for døren, og der skal købes gaver til konfirmanden, studenten og fødselaren. Men hvad skal man dog finde på? Med en gave fra antikviteternes verden går man sjældent helt galt i byen – gaven bliver både personlig og rummer ofte en god historie. Og så varer dens værdi ved hele livet. Vi har fundet seks gode gaveidéer frem, som du kan finde på auktion, loppemarked og i antikbutikker.

Fin opbevaring

Lågkrukken – eller bonbonnieren, som den også kaldes – er ikke blot praktisk, når der skal holdes styr på småting som smykker og andre dimser, de er ofte også meget smukke at se på! Det gælder i hvert fald denne bonbonniere i glas med spejl i låget, som er fundet hos Genglæde på Instagram til 225 kr.

Bobler til fejring

Ingen fest uden bobler, og det er ekstra eksklusivt, hvis det er ægte champagne. Måske endda fra modtagerens fødeår? Flasken her er Champagne Dom Perignon Oenothèque Vintage 1992, vurderet til 2.000 kr. på Lauritz.

LÆS OGSÅ: Finn Juhls bedste boligtips

Et særligt pindsvin

I år hitter glas med små pigge – såkaldt pindsvineglas. Om det er glas, vaser eller kander er underordnet, og de kan findes i mange forskellige farver, men mon ikke de fleste kvinder vil falde for en vase i en fin sart rosa som denne? Den koster 500 kr. hos Brix Brocante på Instagram.

Hold sommerdrinksene kølige

Et ordentligt hjem har altid en flaske god vin på køl, hvis nu en festlig lejlighed skulle opstå akut. Stilen Art Nouveau, som optrådte i Danmark i årene 1910 og frem til verdenskrigen, er moderne igen lige nu, og de svungne motiver med blomster, ranker, konkylier og andre ting fra havets verden passer godt til sommer og sol. Og så er det smukt som dekoration på en vinkøler som denne, der fik hammerslag på 1.550 kr. på auktion.

Til den velklædte mand

Et par elegante manchetknapper er prikken over i’et, når outfittet skal være lidt ud over det sædvanlige. Eksemplaret her er udført af Georg Jensen på et tidspunkt mellem 1933-44 – det vidner stemplerne om. Parret her fik hammerslag på 1.100 kr. på auktion.

En god støtte

Den gode student eller studine vil have brug for et sæt gode bogstøtter på studerekammeret, og her et par i den dekadente klasse. Bogstøtter i art deco-stil til 875 kr. hos Brix Brocante på Instagram.