Slet

Gode italienere under 60 kr.

To store italienske vinhuse står for maj måneds bedste bud i klassen under 60 kr.

Tanken om den lille selvstændige gård, hvor familien nusser om hver vinstok, passer godt til romantikken omkring vin. Men i den billige ende er det ikke nødvendigvis sådan længere, at de store huse ikke kan producere vine med personlighed. Italien giver denne gang et par beviser på, at nogle af de største producenter, som man i højere grad må kalde vinfirmaer end vingårde, kan frembringe vine med karakter. Villa de Mare til 50 kr. i Magasin eller kun 33 kr. på nettet hos importøren H. J. Hansen Vin er produceret af Q Wine, der satser på vine under 100 kr. med hjælp fra eksterne vinmagere. Druerne kommer fra det meste af Syditalien, men firmaet har også adgang til marker i Norditalien.
Vores favorit kommer fra Banfi i Toscana, der ligeledes har vine i alle prisklasser og flere ejendomme i Italien. Udvalget i vindynastiet, der er et af Italiens største, omfatter kvalitetsvine med Brunello- og Chianti Classico-status og så altså denne relativt billige Centine, som Rema 1000 sælger for 60 kr. Andre godter omfatter danske vinavleres argentinske Clos de la Tierra, som det skal blive spændende at følge udviklingen af, og Château des Crozes fra Corbières-distriktet i Sydfrankrig, der sjældent skuffer.

Rødvine under 60 kr.

????? Topvin (exellent)
???? Storartet
??? Udmærket
?? Acceptabel
? Skuffende

(0) Ringe (+) Godt køb (-) For dyr

SMAGERNE ER: MARIA GRØNLYKKE forfatter,
BO KNUTSSON it-konsulent, SVEND MARIAGER
tidl. chef for Hotel & Restaurantskolen,
NANA WAD sommelier, ANDERS GRØNDAHL
vinjournalist, ERIK MORSING journalist.

 

1. Château des Crozes
2007 Corbières, Frankrig
Superbrugsen, 39 kr. ??? (+)
Sødmefuld i duften og smag af læder, lakrids og mandler. Rar, saftig og let vin. Ofte på tilbud til tre for 110 kr., hvilket må siges at være et rigtig godt køb.

2. Clos de la Tierra Sana
2006 Bonarda, Mendoza, Argentina
Kvickly Extra, 60 kr. ???
Noget så sjældent som en vin fra Argentina fremstillet af to danske brødre, Lars og Per Jenster. Vinen fremstår stadig noget ung, men nuancerne lurer under overfladen, og en god saftighed lover godt for smagen de kommende år. Af og til på tilbud til under 40 kr.

3. Héroes/Santa Rita
2007 Cabernet Sauvignon, Valle Central, Chile
Rema 1000, 43 kr. ??

Vaniljesød duft og smag af vingummibamser og syntetisk syltetøj. Ikke nogen god oplevelse. Hvor er smagen af Cabernet Sauvignon?

4. Centine/Banfi
2006 Toscana, Italien
Rema 1000, 60 kr. ????
En topmoderne vingård i Toscana står bag denne rødvin, der emmer af violer, blommer og tobak. God til skylle en pizza eller en portion pasta ned med. Navnlig hvis man serverer den lidt kølig ved 15-16 grader. En positiv overraskelse.

5. Villa di Mare
2007 Negroamaro Salento, Puglia, Italien
Vinspecialisten/Magasin, 50 kr. ???? (+)
(Set på www.hjhansen-vin.dk til 33 kr. pr. styk ved køb af seks flasker.)

Fin og helstøbt vin til en yderst fornuftig pris. Ja, så kan det vel ikke siges bedre. Duften er rig på krydderurter, mentol, nelliker og lakrids, og smagen er kraftig. Meget harmonisk.

6. Faustino Martinez
2006 Rioja, Spanien
Superbrugsen, 59 kr. ??
Træt, gammeldags fadsmag. Nu troede vi ellers lige, at de fleste gamle fade i Rioja var hakket op. Men denne vin er flad i duft og smag - sur og trøsket. En enkelt smager fandt det dog positivt med dette flashback til 1960'ernes herreværelse.

 

Læs mere om: