Slet

To gode kogebøger – mad fra hele verden

Lær meget mere om verdenskøkkenerne, og bliv inspireret til selv at kaste dig ud i de eksotiske og velsmagende retter

Fra Nørrebro til dit køkken
17 indvandrerkvinder fra Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro i København er gået sammen om at lave en skøn og anderledes kogebog med opskrifter fra hver sit land. Ikke fordi de gerne vil eksponeres - snarere tværtimod - men fordi de gerne vil »give noget tilbage til alle dem, der har givet dem noget her i Danmark.« Læs miniportrætterne af de skønne kvinder fra Iran, Balkan, Somalia, Marokko, Pakistan, Indien og Mellemøsten og hent inspiration i deres madopskrifter fra deres respektive lande. Send flere krydderier, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 208 sider, 269 kr.

Hvor kommer maden fra?
Står du ikke lige og skal på ferie, eller er den bare overstået, så hent verden ind i dit eget køkken. I »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« finder du både en guide til de etniske købmænd fra Tyrkiet, Indien/ Pakistan, Kina, Thailand, Vietnam og Mellemøsten der findes rundt omkring i Danmark, en guide til de specielle råvarer fra hvert område og ikke mindst, hvad de bruges til - og naturligvis spændende opskrifter på mad, du næsten kan mærke duften af ved at se billederne. Verdensmad af Carsten Kyster og Héléne Wagn er udkommet på Gyldendal, 256 sider, 300 kr.







Se også:


Indtag sommeren
med smoothies


10 af årets
bedste bøger

3 sunde
gourmetretter