Slet

Guld der glimrer

Ikke alt guld glimrer, siger man, men det gør disse fire ting, som hver især vil føje elegance til boligen eller éns person. Og det er netop raffineret med kun én gylden ting i indretningen eller som smykke– for meget guld kan være for meget af det gode!

Den flotte lampe er belagt med 14 karat guld og blev skabt af designeren Svend Aage Holm-Sørensen i 1950’erne. Den er kun lavet i 20 eksemplarer, som for de flestes vedkommende blev solgt i Mellemøsten.

Skal man have en last, så skal det være med manér – det vidner cigaretetuiet fra ca. 1945 i 14 karat guld om. Det har desuden intet mindre end en cabouchonslebet safir til pynt og har derfor en værdi af ca. 10.000 kr.

Danmark har haft en del dygtige kvindelige guldsmede, bl.a. Inger Møller (1886-1979) som har skabt denne enkle og elegante broche. Den handles for ca. 900 kr.

Gamle facade/reklame-bogstaver kan udgøre et originalt element i boligen. Dette flotte guld-L er 40 cm. højt og vil pynte på enhver væg. Set til 1.250 kr. hos frou-frou.dk.