Slet

Hvad er dit Bjørn Wiinblad værd?

Kig din bolig efter i krogene – måske gemmer den på kulturskatte, du ikke anede, du havde! Har du Bjørn Wiinblads værker liggende, er de værd at passe ekstra godt på.

Designet er helt karakteristisk: Kvinden med den markante næse, et rundt hoved og store, mandelformede øjne, som er iklædt luftige gevandter i stilen fra Tusind og én nat. Mange af os har Bjørn Wiinblads karakteristiske platter og keramikfigurer stående i hjemmet, og nu får det gamle Wiinblad-design et nyt opsving.

Læs også: Historien om Wegners Y-stol

Bjørn Wiinblad havde en unik personlighed, og hans værker ligner heller ikke andres – lige fra starten skilte han sig ud med sit helt eget univers. Stregen var anderledes, han tegnede farvefulde og pyntede billeder med Østens mystik med turbanklædte kvinder og hængende haver som så ud til at være den bagvedliggende inspirationskilde. Måske af den grund var Bjørn Wiinblad en, der skiltene vandende, og han var både hadet og elsket af sit publikum.

Det moderne Wiinblad

Efter Bjørn Wiinblads død har Rosendahl taget designet i produktion, og nu fås det berømte blå design i en ny, moderne udgave. Wiinblads brugskunst er samtidig blevet et stort hit på loppemarkederne, og med Rosendahls nye kollektion bliver nogle af hans kendteste motiver forvandlet fra 70’er-stilen til moderne brugskunst, der passer ind i boligen i dag.

Læs også: Tips til at gå på loppemarked

Her er nogle bud på, hvad dit Bjørn Wiinblad-værk er værd:

  1. Samling af diverse dele Nymølle fajance er på Lauritz.com vurderet til 800 kr.
  2. ”Årstiderne” med dens medlemmer, hvor Kong Vinter er den eneste mand, vurderes enkeltvis til 1.500 kr. Samlet går de til ca. 8.000 kr. på auktion – hvis de alle er helt intakte, vel at mærke.
  3. Damekande med hat” er vurderet på Lauritz.com til 800 kr.

Læs også: Er din Louis Poulsen lampe en kopi?

Se flere af Bjørn Wiinblads smukke værker i galleriet herunder og find inspiration til, hvordan du kan bruge det i din indretning!

vinrød