Slet

IKEA ÅRGANG: Nye versioner af gamle klassikere

IKEA har taget et blik tilbage i designarkiverne og lancerer d. 11. juni 2014 en helt ny kollektion baseret på tidligere designs. Særkollektionen ÅRGÅNG vækker nyt liv i et udvalg af IKEAs designklenodier fra 1950-70’erne. De gamle favoritter relanceres i et genopfrisket design. Se nogle af dem her

Erik Wørts, Preben Fabricius og Arne Wahl Iversen har alle det til fælles, udover at være danske designere, at de i 50'erne og begyndelsen af 60'erne designede et udvalg af smukke kvalitetsmøbler til IKEA.

IKEA har nu, mere end 50 år senere, været i gemmerne og fundet en række af de gamle designs frem igen og samlet dem i en særkollektion ved navn ÅRGÅNG, der vil være i varehusene i en begrænset periode. Kollektionen består af design til hele hjemmet med alt fra møbler og lamper til tekstiler og tallerkener.

Kollektionens 24 produkter er udvalgt blandt IKEAs tusindvis af designs gennem tiden, og fælles for dem alle er det tidsløse, men stadig moderne udtryk. Den gennemgående stil i kollektionen er et enkelt retrodesign, der passer ind i det moderne hjem, hvor vi i dag ser boligtrends fra 50'-, 60'- og 70'ernes vinde frem.

ÅRGÅNG hylder IKEAs mange års arbejde med design af nogle af tidens bedste designere, og kollektionen understreger endvidere IKEAs vision om at skabe brugbart, tidsløst design til glæde for de mange mennesker.

ÅRGÅNG kan fås i alle IKEAs varehuse i hele landet i en begrænset l periode fra den 11. juni.

Se et udvalg fra kollektionen (med priser) i galleriet herunder: