Slet

Ingen genveje til ægte Amarone

Amarone kan købes helt ned til 120 kr. flasken, men det har ikke meget med den ægte vare at gøre, selv om vinene smager udmærket.

Mad & Boligs vinpanel anmelder i denne uge Bourgogne.

Der står Amarone di Valpolicella på flasken, men vinen kunne lige så godt være fra Chile eller Spanien. Den varme, kraftige og fyldige Amarone-smag mangler helt i de billige vine, og hvor er de bitre toner? Amarone betyder den bitre på italiensk, men de billige Amaroner mangler helt den bitterhed og fylde, som vi finder i nogle af vinene til over 200 kr. Det gør ikke nødvendigvis de billige vine til dårlige køb, det er bare ikke den ægte vare.

DET BETYDER STJERNERNE

????? Topvin (excellent)
???? Storartet
??? Udmærket
?? Acceptabel
? Skuffende
+ Godt køb - For dyr
* Tilbud, normalprisen er 299 kr.
** Tilbud, normalprisen er 348 kr.kst]

Er druerne fra Amarone?
I stille stunder kunne man mistænke producenterne for at komme lidt vel kreativt til en del af de druer, der er brugt til billige Amaroner. Druer fra en anden del af Italien eller Europa? Måske, måske ikke, man har i hvert fald hørt om det før på de breddegrader. Men selv de utvivlsomt ægte Amaroner kræver en vis overbærenhed. Alt for ofte virker de dyreste vine alkoholtunge og flommede, og priserne er for høje.

Den bedste vin til en rimelig pris
Allegrini er en af de helt store Amarone-producenter, men til 376 kr. flasken bør man ikke være i tvivl om, hvorvidt man orker at drikke mere end et enkelt glas - som om det var portvin. »Man kan jo få helt fantastisk Bourgogne til den pris,« som en af smagepanelets deltagere udbrød. Men efter et enkelt glas er man vinmæt. Det bedste kompromis mellem frugt, tyngde og alkohol fandt vi hos Corte Lenguin, der har Amarone -smagningens bedste vin til en rimelig pris. Man behøver med andre ord ikke at give en formue for en ægte Amarone- oplevelse, der ikke giver hovedpine den næste dag.

11 sporty (men pæne) sneakers

 

Læs mere om: