Slet

Jul i Tivoli: De bedste smagsoplevelser

Tivolis smukke julemarked er fortryllende, og det samme er de lækre, hjemmegjorte og udsøgte smagsoplevelser, du kan få rundt omkring.

Tivolis smukke julemarked er fortryllende, når tusmørket sniger sig ind over København og lysene glitrer i træerne og omkring de mange små boder, mens store krukker med hyacinter dufter blidt af jul i kulden. Gå efter det lækre, det hjemmegjorte og det udsøgte, for julen er forkælelsestid - også i det små. Her er et par steder, hvor man ikke vælger det lave gærde.

Find en oversigt over julemarkeder 2013 her!

Ægte æbleskiver!

I Vaffelbageriets åbne køkken er store pander i gang med æbleskiver, der steges på gammeldags manér med friske grønne æblestykker, der stikkes ned i dejen, inden æbleskiven vendes. Alt er hjemmelavet fra grunden, og deres ægte varme chokolade med flødeskum er fyldig og lækker. Skal det være stærkere? Så foreslår Benedikte Krætzmer, der har Vaffelbageriet, husets balkanglögg med blommebrændevin - godt til rigtig kolde dage.
 

Håndværk fra grunden

Karamelkogerne Charlotte og Tine er veninder og ildsjæle med top-høje krav til kvalitet og råvarer.
Resultatet er lige til at bide i, og så er en håndfuld bløde smørkarameller i cellofan jo hyggelige til lommen på vej rundt i jule Tivoli. Nyeste bud i år er de såkaldte Drageringer med romantiske navne: "Daggry" er lakridskaramel inderst - en saftig og blød fudge - overtrukket med mørk belgisk chokolade og trillet i hindbær. Mens "Tusmørke" har fin flødefudge inderst, derefter chokolade og mild, blød lakrids yderst. Uhmmm…

 

 Smag på byen

Der står V, Ø, K og S på låget af krukkerne med honning fra de respektive københavnske bydele. Både disse - og bodens andre produkter stammer fra CPHmade: En sammenslutning af små københavnske fremstillingsvirksomheder med høje krav til godt håndværk. Her er alt fra sæbe til øl, luksuriøst nougatpålæg og flotte skærebrætter, udskåret af ét stykke træ. Mange smukke julegaver med en god historie.

Læs også: Opskrifter på kaffedrikke med et tvist
 

Fred og ro i julemylderet…

Nimb Terrasse ved siden af Glassalen serveres varme drikke og cocktails i en fredelig atmosfære i loungen, der gemmer sig inderst i restauranten - væk fra larmende rutsjebaner, ståhej og menneskemylder. Som i "Ralph Lauren møder engelsk bibliotek" med mørke vægge og vitrine med cognac. Og så et par af de allerældste Tivoli plakater på væggen, så man husker, hvor man er. En velbrygget latte nydes af hvide kongelige porcelænskopper og glöggen tillaves hele tiden frisk med rødvin, portvin og rom-marinerede mandler og rosiner.
 

Flødeboller fra grunden

Kunne det være sjovt at opleve, hvordan en flødebolle bliver til, så besøg Spangsbergs arbejdende værksted, hvor de små godbidder fremstilles i hånden fra 13.00 til 21.00 hver dag. Resultatet kan købes i boden - ligesom sæsonens nyhed: En mintflødebolle, der med sit elegante drys af sølvstøv på toppen er nydelig som lille dessert til kaffen. Smagen er mild "After 8"agtig.