Slet

Jul med franske vintagefund

Unikke franske markedsfund kan skabe en helt personlig juleatmosfære, som gør dit hjem specielt. Her får du skønne tips til hvordan!

Hver person sin julestil. Nogle er til nisser, andre vil have det hele lilla, men man kan også gå i den franske grøft og pynte op med skønne vintagefund. Det giver en anderledes og lys og let oppyntning frem for det mere tunge traditionelle danske.

Inspiration: 14 idéer til dit julebord

- Man kan ikke omsætte fransk indretningsstil til dansk, for mange franske hjem er ret spartanske, men man kan understrege det franske ved hjælp af kønne møbler og brugsting, forklarer de to østjyske antikvitetshandlere Mette Valbjørn, der er indehaver af La Brocante i nærheden af Juelsminde, og HC Banke fra My Vintage Home i Fredericia. At de selv er fascineret af deres franske fund er ikke til at tage fejl af. De har begge stemningsfulde showroom, hvor de afholder juleudstilling med mange skønne, fristende ting og pynt til jul.

Læs også: 5 af Københavns bedste loppemarkeder

Stjæl den franske stil til jul

Selvom du ikke frekventerer de franske loppemarkeder og vintagebutikker, kan du alligevel give din jul fransk følelse – vi giver dig 5 tips til hvordan:

  • Hold din pynt i hvid, råhvid, guld og sølv.
  • Gå på jagt efter materialer som sølv, perler, glas og spejl.
  • Du kan selv lave stemningsfuld pynt med børnenes gamle glansbilleder eller nye ark, der ofte er billige.
  • Madonna-figurer og kirkestager er ikke kun at finde på franske loppemarkeder. Kig på lokale loppemarkeder og i interiørbutikker med romantisk stil.
  • Lav søde stillebener med spejle, rammer, lys og perlekæder.

Loppemarked: Masser af retro på Remisen

Kig med i vores store galleri med smuk julepynt og opstillinger fra La Brocante og My Vintage Home herunder.