Slet

Julemarkeder i Sverige

Lad dig fortrylle af den svenske jul i den søde vintertid. Skåne er fyldt med autentiske og fine julemarkeder, som fortjener et besøg, når julestemningen skal i top.

Håndlavet design, hyggelige juleaktiviteter og svenske madtraditioner i særklasse står højt på listen, når Skåne åbner dørene for en bred vifte af stemningsfyldte julemarkeder. Kom i julestemning i det sydsvenske juleeventyr – herunder finder du en guide til Sveriges bedste julemarkeder!

Forkæl dig selv: Havregrynskugler i luksusudgave

Ægte julestemning i Malmø

Hver weekend i december frem til jul er Gustav Adolfs Torv midt i Malmø forvandlet til et stor og traditionsrigt julemarked fyldt med kunsthåndværk og lækre fødevarer. Læs mere her!

Syd for Malmø ligger den smukke herregård Katrinetorp, der 4.-7. december fyldes med juledekorationer, julegodter, gaver, blomster og madvarer. De smukke omgivelser er en perfekt ramme for en oplevelse mættet af juleatmosfære. Læs mere her!
 

Kunsthåndværk og delikatesser på Bosjökloster slot

Mærk julen komme over en dampende varm kop gløgg på Bosjökloster slots hyggelige julemarked. På slottet, i stalde og hvælvinger finder du dygtige kunsthåndværkere som fx kurvemagere, smede, keramikere, dukkemagere og træskærere. Hos de lokale fødevareproducenter kan du købe specialiteter og julelækkerier som duftende friskbagt brød, hjemmelavet konfekt, ost og gode julepølser. Julemarkedet foregår 28. - 30. november. Læs mere her!

Læs også: Pakkekalender med stil
 

Gammeldags jul i Frederiksdal

Frederiksdal i Helsingborg er et levende frilandsmuseum med bonde- og bymiljøer fra 1700- og 1800-tallet. Hundredevis af leverandører stiller op med lækre delikatesser og unikke julegaver i høj håndværksmæssig kvalitet. Du kan også selv stå for fremstillingen af fx håndlavede potter og skåle, eller deltage i traditionelle juleaktiviteter som produktion af julekonfekt, hestevognsture, besøg hos julemanden og dans om juletræet. Julemarkedet i Frederiksdal finder sted 5. - 7. december. Læs mere her!
 

Thomanders 1800-tals jul i Lund

I adventsdagene forvandler det indre Lund sig og holder jul, som var du i 1800-tallet. Her taler vi ikke om et klassisk julemarked, men en hel verden af eventyr og juletraditioner. Du kan køre med hestetrukne droscher, besøge juleboder, opleve gadeteater, nyde orkestre og kor – alt sammen i umiskendelig 1800-tals stil. Det hele foregår omkring datoerne 29-30/11, 6-7/12, 13/12 & 20/12. Læs mere her!

Se også listen med et udvalg af hyggelige danske julemarkeder!

Tykarpsgrottens underjordiske julemarked

Få en magisk juleoplevelse med et underjordisk julemarked i Tykarpsgrotten kendt fra bl.a. Ronja Røverdatter-filmen. Gå på opdagelse i de 25 forskellige boder, der gemmer sig i grottens store hvælvinger og mange rum. Her kan du finde en bred vifte af unikke håndlavede gaver og specialiteter fra lokale fødevareproducenter, mens børnene kan besøge julemanden i julemandens tunnel. Julemarkedet i Tykarpsgrotten finder sted 12. - 14. december. Læs mere her!

Læs mere om de mange svenske julemarkeder her!
 
Varm dig på lækre juledrikke - se galleriet herunder:

Silke tester Bobbi Browns Pretty Powerful Makeup