Værkstedet ligger dør om dør med den private bolig.
Slet

Keramikerens kulørte univers

STED: DANMARK. Trine Fournais blev keramiker ved et tilfælde efter at have uddannet sig til noget helt andet. Fransk afro-pop og opera inspirerer hende til nye farver og former.

Over gården i den gamle staldlænge ligger Trine Fournais' keramikværksted, som virkelig er den diametrale modsætning til den private bolig. Herude er væggene ganske vist også hvide, men rundt om står alle hendes farvede kopper, kander og tallerkener og giver værkstedet et sprudlende indtryk af energi. Musikken kører konstant i baggrunden, for uden musik ingen keramik. For tiden hører hun mest opera, men ellers er det ofte musik af hendes favorit: franskmanden Claude Challe. »Når musikken spiller, skaber jeg mit eget univers, jeg kan så at sige lukke mig inde i mit eget rum, og det er der, jeg oftest finder inspiration,« siger hun.


Ud over nogle kurser er Trine Fournais 100 pct. autodidakt med alt, hvad dertil hører. På værkstedet begyndte hun for nogle år siden at interessere sig for porcelæn. Materialet har i de senere år fået et gevaldigt boost, og det har i høj grad været med til at skærpe også hendes interesse. Farverne begyndte også at spille en stor rolle, men som hun fortæller:»I starten var det slet ikke meningen, det skulle være en profession, men jeg blev simpelt hen så grebet af det, at jeg bare måtte dykke ned i det.«


Farveprøverne bliver holdt op mod nogle af de færdige produkter
for at se, om de kan indgå i kollektionen.

»Da jeg lavede den første kop, var det slet ikke baseret på, at det skulle være noget kommercielt. Det var først, da jeg havde gjort den helt færdig og sad med en følelse af at have lavet noget, der var rigtig godt. Jeg var oprigtig stolt over formen, fordi den var kommet til at se ud som den, jeg havde inde i hovedet. At ideen måske kunne bruges kommercielt, troede jeg først rigtigt på, da både venner og familie sagde til mig, at NU måtte jeg altså se at gøre noget ved det, for de ville alle gerne købe både kopper og tallerkener plus tapas-skålene.«
Som sagt, så gjort, og nu er det hele sat i proproduktion hjemme i det lille værksted og sælges under titlen Flower Me.

Læs også om Trine Fournais' skønne hus

Trine Fournais

Den 39-årige Trine Fournais er født i Silkeborg 1968 er handelsuddannet og har i flere år arbejdet som direktionssekretær, før hun sprang ud som autodidakt keramiker.
Hun har startet sin egen virksomhed under navnet Flower Me. Navnet stammer fra hendes tapas-sæt, der danner en blomst. Flower Me betyder også at forkæle sig selv.

www.flowerme.dk

Læs mere om: