Kirsten Skaarups hus ligger højt hævet på en skråning omgivet af slanke fyrretræer, birk og vilde blomsterkrat. De lune aftener nydes på terrassen i timerne før solnedgang.
Slet

Kirsten Skaarups grønne paradis

Det var kærlighed ved første blik, da forfatteren og madskribenten Kirsten Skaarup faldt for sit sommerhus i Nordsjælland. Et tilfælde bragte hende på sporet af huset, som er bygget ind i en skrænt med udsigt til Roskilde Fjord og susende fyrretræer.

En morgenavis blev leveret på den forkerte adresse hjemme i den københavnske forstad, og Kirsten Skaarup, kendt for bl.a. kogebogen Vegetarisk Køkken, var på ingen måde på udkig efter et refugium til ferierne. Men et eller andet talte til hende i en annonce for et idyllisk hus en halv times kørsel længere mod nord, og som spontan søndagsunderholdning drog hun ud i sommerlandet. Det endte med en underskrift, for huset var som skabt til hende.


Kirsten har valgt Arne Jacobsens
myrestole i forskellige pastelfarver
omkring det rustikke, hvidmalede
spisebord.

OVERBLIK

HVEM: Kirsten Skaarup, forfatter og madskribent.
HVAD: Sortmalet, nyt træsommerhus på 154 kvm med stor vestvendt træterrasse.
HVOR: Højtliggende naturgrund på 1.600 kvm ved Roskilde Fjord.

SE KIRSTENS OPSKRIFTER PÅ:

SMÅ KARTOFFELPIZZAER

PIKANT MAJSBRØD MED CHILI

ORIENTALSK GAZPACHO

GULERODSPATÉ

»Det var, som om huset valgte mig. Det så ualmindelig yndigt ud i annoncen og faldt endnu bedre ud i virkeligheden,« fortæller Kirsten Skaarup.
Hun var første indflytter i det fuldkommen nye hus, som er opført af firmaet Your Property, og hun har siden udviklet et varmt forhold til husets bygherrer.
»Jeg blev straks begejstret over den måde, huset er indrettet på,« siger Kirsten Skaarup, der overtog huset delvis møbleret og siden har tilføjet sine egne personlige ting. Det handler som i ethvert andet hjem om bøger, rejseminder og møbler, der lige præcis sætter det sidste personlige aftryk på en ellers perfekt helhed.

Som et skib

Det sortmalede træhus har en fantastisk vestvendt træterrasse, der minder om et skibsdæk og forlænger husets funktionalitet på varme sommerdage. To dobbelte døre med sprossede vinduer kan åbnes fra stuen mod terrassen, og på den måde smelter husets interiør og de udendørs omgivelser sammen til et stort rum - men endnu bedre er udsigten mod fjorden 180 meter borte, som også kan nydes inde fra huset. Og jo, man kan bade i vandet.
Huset er bygget ind i skrænten og har et stort åbent rum, der forener køkken, stue og alrum. Der er åbent til kip, høje paneler, og der hviler en elegant, lys lethed over det hele. Intet under at huset også fungerer som ramme om Kirstens fritid på andre tidspunkter af året. Det har oven i købet brændeovn, så det også virker indbydende på kolde, regnfulde dage.
Foruden soveværelse, badeværelse og gæstetoilet har huset to gæsteværelser, og Kirsten Skaarup har derfor for længst accepteret mange besøgende gæster i løbet af sommeren. Det hele er holdt i et miks af blide, feminine pasteller og personlige minder, som beretter om Kirstens mange rejser i lande fjernt fra Danmark.

Læs mere om: