Slet

Klassisk indretning med twist

Der er et sansespring mellem etagerne fra østens mystik til moderne designklassikere. En helt særlig stemning rummes i det klassiske landsted, hvor en blanding af forskellige udtryk, stilarter og materialer er lykkedes på fornem vis.

Det er en stilmæssig tour de force at besøge det renoverede landsted i Rungsted. Husets ejere går op i detaljen, og det i et sådant omfang at man nærmest taber pusten undervejs. Her er smagfuldt og æstetisk.
- Da vi købte huset i 2004, faldt vi for beliggenheden, udsigten til parken og husets muligheder. Men interiøret var deprimerende. Her var trist og mørkt og frem for alt kedeligt, fortæller ejerne, som har givet landstedet et gevaldigt løft.Felterne i biblioteket er malet i farven Card Room Green, mens væggen rundt om felterne er malet i farven Blue Grey. Sofaen er polstret af Tapet-Cafe i et velourstribet stof fra Zoffany.

Klassisk med kant

Ud over lofterne er her intet hvidt. Træværket er holdt i en cremet grå, og så har alle vægge fået en farve, et stribet eller et mønstret tapet. Effekten er blidere, og kombinationen med de mange antikviteter, genstande fra fjerne verdensdele og patinerede lædermøbler fremstår elegant.

- Vi har forsøgt at skabe et spændingsfelt i mødet mellem det antikke, det østerlandske og det moderne. Og vi har arbejdet med sammensætningen af forskellige materialer som læder, bast, bambus, træ, sten, matte og blanke malede overflader samt tekstiler i velour, silke og hør, forklarer Jannik Martensen-Larsen fra Tapet-Cafe, som har hjulpet med indretningen.

Stemningsfuld indretning


Trapperummet på førstesalen. Her er brugt flere forskellige farver plus et håndmalet silketapet på krakeleret guld fra de Gournay.

På elegant vis er gardinerne holdt neutrale, afdæmpede og ensfarvede i de rum, hvor væggene løber med opmærksomheden, og omvendt er de mønstrede og farverige i de rum, der har ensfarvede vægge. Ligesom alt andet i indretningen er også belysningen konstrastfyldt. En herlig blanding af moderne lamper og antikke lamper.


En sjov og vovet kombination af stribet og mønstret tapet i to tilstødende rum. De sort/hvide striber, Closet Stripes, er fra Farrow & Ball, mens sølvtapetet på gæstetoilettet er fra Cole & Son, designet af Stella McCartney.

Overalt ses også et rigt udvalg af gamle franske kirkestager til levende lys. Om dagen, når dagslyset strømmer ind fra alle verdenshjørner, er lamper og stager skulpturelle og pyntelige i sig selv. I de mørke timer lyser de smukt op og understreger den stemningsfulde og personlige indretning.
Overblik

Hvor: Rungsted i Nordsjælland
Bolig: Landsted fra 1760, ca 460 m² renoveret i 2004-05


Læs mere om: