Slet

Køb julegaver på loppemarkedet

Det er ikke et minut for tidligt at gå i gang med juleshopping, og en hel del af den kan du klare ved at snuse rundt på loppemarkederne. Vi viser dig hvordan!

Der er masser af gode grunde til at gøre en del af julegaveindkøbene på loppemarkedet frem for i storcentrene. Her kan du finde personlige, sjove og helt specielle gaver til alle aldre, ofte sparer du penge - og ved at købe genbrug støtter du tendensen mod det hysteriske masseforbrug, der især eskalerer op til jul. Men hvad skal du gå efter på loppemarkedet? Vi giver dig her forslag til, hvad du skal holde øje med og kan bruge som gave, når du er på loppemarked.

På loppemarkedet kan du finde masser af fine, gamle dåser, og de er anvendelige til alt fra kaffe og knapper og til slik og smykker. Gå efter modtagerens yndlingsfave eller stil.

Læs også: 5 gyngestole, du skal kende

Loppemarkederne bugner af smukke, sjove, finurlige og klassiske vaser - og vaser er altid en god gaveidé, ikke mindst til tanten som har alt. Og en fremtidig gaveidé kunne så være noget indhold at putte i den.

Tallerkener og andre servicedele er ofte langt billigere på loppemarkederne, og her har du både mulighed for at finde det helt klassiske, så du kan supplere familiemedlemmers samlinger, eller du kan blande forskellige mærker og motiver. Mange bliver glade for fine fade eller kageopsatser til deres stel, og huske også på bonbonniere, som kan bruges til slik eller sukkerknalder til kaffen.

Farvet glas er moderne igen, så gå efter apotekerkrukker, glas og fyrfadsstager, som er fine gaveidéer.

Læs også: Det bedste loppemarked i Paris

Tin er in! Tin giver et dejligt rustikt look, som passer rigtig godt til botanical-trenden. Tin er klassisk og kan indgå i alle boligstile, hvor fx lysestager kan sættes sammen i fantasifulde stillebener.

Rammer, malerier, tryk og fotografi. Kig fx efter smukke naturmotiver i gamle bøger, linoleumstryk og gamle turistpostkort. Kig også efter fine billedrammer, som er dyre fra nye, men oftes sælges for en slik.

Søde kopper med blomstermotiver kan bruges til meget andet end at drikke kaffe af. Plant en lille grøn plante til veninden med grønne fingre, eller giv dem nyt liv som fyrfadsstager.

Køb abonnement på Antik & Auktion her

 

Læs mere om: