Slet

Kønne kursioteter

Hver eneste dag året rundt kommer tusinder af ting under hammeren på fysiske auktioner eller netauktioner. De fleste er let genkendelige genstande med alment kendte funktioner. Men af og til dukker mere kuriøse ting op – som f.eks. disse fire.

En globus er en både nyttig og dekorativ genstand. Denne er dog lidt udover det sædvanlige, idet den rummer et barskab i jordens indre. Den er lavet af kunstmaterialer og bejdset træ og er ikke meget gammel. 13.000 kr. gik den for hos Bruun Rasmussen.

Narhvaltand og sølv må siges at være luksusmaterialer at fremstille en proptrækker af. Den er lavet hos Kgl. hofjuveler Dragsted og stemplet ED for Einer Dragsted (1887-1967). Den fine proptrækker fik hammerslag på 3.800 kr. hos Bruun Rasmussen.

Bygningsdele ses sjældent på auktion, men denne 93 cm. høje marmorsøjle vil kunne udgøre et spændende element i den elegante indretning. Den er formentlig fra begyndelsen af 1800-tallet eller før og gik for 17.000 kr. hos Bruun Rasmussen.

Snustobak er (heldigvis) gået af mode, men de smukke dåser, som tobakken blev opbevaret i, er dekorative antikviteter. Denne af sølv med perlemorslåg er udført af mester Rasmus Bonnesen i Kerteminde i 1769. 5.000 kr. blev den solgt for hos Bruun Rasmussen.