Et frugttræ og en grøn plet - min sjæl, hvad vil du mer\'?
Slet

Landidyl i lommeformat

STED: ISLANDS BRYGGE, KØBENHAVN. Selv i storbyen kan man finde naturskønne oaser.

På trods af at kolonihaven ligger tæt på byen, finder man landlig idyl i Trinelise Værings hyggelige sted.

»Kolonihaven er helt speciel, fordi vi maser alle drømmene ind på en lillebitte plads. Æblelunden bliver til to fine små træer, en storslået indkørsel bliver til en lille grussti rundt om flagstangen, og husene har også alle de storslåede ideer i miniature,« siger Trinelise Væring, der slapper af i sit minilandsted i Haveforeningen Sønderbro på Islands Brygge i København.


Køkkenet dominerer den ene gavlvæg.Trine Lise Væring er musiker og har netop
udgivet albummet "Lystfisker".

Cigarkassehuset
Huset overtog familien i 2006 efter et nervepirrende ophold på haveforeningnes venteliste, og så kom der gang i at realisere drømmene. Træhuset er fra 1960'erne, og det var indrettet med køkken, soverum og en lille stue. 'En lille cigarkasse', kalder Trinelise det.

Trinelise, der har en fortid som arkitektstuderende, fandt den indre arkitekt frem og gik i gang med tegningerne. Resultatet blev et stort åbent rum med køkken og udsigtsvindue, kamin og kombineret soveplads og sofa. Et lille redskabsskur blev til børnenes sovehule, og terrassen blev bygget om til et regulært uderum med spiseplads og opbevaringshylder. Indgangsdøren er flyttet fra terrassen til midten af huset, hvor et flot glasparti trækker masser af dagslys ind i køkkenet. Udskiftning af vinduer og snedkerarbejde har professionelle håndværkere udført, mens Trinelise har malet, og hendes mand blandt andet har stået for den indbyggede seng.

Råt og gyldent
Det rå træ er bevaret indvendigt og giver et rustikt præg til det nu helt åbne rum.

»I 10 år har alting skullet være hvidt, men vi vidste, at børnene elsker det hyggelige ved den gyldne træfarve, så vi valgte at beholde den på væggene, men malede gulv og loft hvidt af hensyn til lyset indenfor,« siger Trinelise, der holder indretningen i grønne og blå farver. »Møblerne er en blanding af gammelt og nyt. Jeg har intet imod Ikea og bruger uprætentiøse ting til at skabe en afslappet atmosfære.«

OVERBLIK

Her bor:
Musikerne Trinelise Væring
og Fredrik Lundin og deres to børn på 6 og 10 år.

Huset: 50 m² klassisk kolonihavehus i træ fra 1960'erne på 390 m² grund.

Stedet: Haveforening ved Københavns sydhavn.
Læs mere om Trine Lise Værings musik

Se også:
Sommerhuset i vandkanten
Mormors kolonihavehus
Havet, fyret og den amerikanske drøm

Læs mere om: