Slet

Loppe-trend i 2016 : Porcelæn og pastel!

Antik & Auktion har bedt journalist og loppe-ekspert, Mathilde Rude, om at se tilbage på det forgangne loppe-år og skue ind i fremtiden og svare på 3 små spørgsmål, der kan afsløre, hvad der bliver den store loppe-trend i 2016.

I år har vi støvet loppemarkederne tynde efter messing og marmor, men hvad skal vi forberede os på at jagte i 2016? Hvad er loppejægerens eget bedste fund, og hvad står højest på ønskelisten? Mathilde Rude er journalist på Antik & Auktion og laver derudover stylinger og masser af indslag på tv, ligesom hun vurderer antikviteter for auktionshuse, og hun giver her sine bud på loppe-året der gik, og det, der lurer lige om hjørnet. 

Læs også: 5 klassiske gyngestole, du skal kende

Hvad er dit bedste loppefund i år?

En glasskål fra Orrefors, som jeg fandt på et svensk loppemarked for 100 kr. Jeg elsker facetteret glas, for når solen spiller i det, kaster skæret små regnbuer rundt i stuen. Jeg har en del, så der glimter og glitrer hos mig.

Hvad er dit jule-loppeønske i år?

Julen er hjerterne og kagernes fest, så et flot lagkagefad. Lagkagefade har gennem mange år været betragtet som lidt mormoragtige og outdatet, og vi har derfor alle serveret kager lidt uhøjtideligt på fade. Men det ser virkelig fint ud, når man laver serveringer, der er hævet op over bordet. Og hvad er bedre end barnlig glæde til en kage, som på standen frister og pynter?

Læs også: 5 vilde hammerslag i 2015

Hvad tror du bliver stort på loppemarkederne næste år?

Jeg tror, at marmor, messing kobberbølgen holder lidt endnu, men det er jo altid sådan, at vi efter noget tid begynder at se os om efter noget nyt. Jeg oplever begyndende efterspørgsel på porcelænsfigurer, og helst de hvide ’blanc de chine’, som kan blandes som små udtryksfulde figurer med resten af et interiør. I farveskalaen tror jeg, at vi kommer til at gå jagt efter alt pastelfarvet – kopper, vaser og skåle. Og så det unikke fund. Det være sig Inges hjemmelavede keramikvase fra 1976, en fin akvarel fra en ukendt maler men med gode farver eller en kviltet pude. Bare det er originalt og personligt.

Tegn abonnement på Antik & Auktion og Retro her, og bliv opdateret på loppetendenser, design, retro og antik med hvert eneste nummer

 

Læs mere om: