Slet

Loppefund på Halmtorvet

Danmarks ældste loppemarked holder normalt til på Israels Plads, men da metrobyggeriet tog til, holdt det popuære marked flyttedag til Halmtovet på Vesterbro, hvor man nu kan boltre sig i de mange antikke sager og gode fund.

En forårsdag i 1974 fik københavnerne noget på Israels Plads, som hidtil ikke havde eksisteret noget sted i landet: Et loppemarked. Loppemarkeder havde man indtil da kun oplevet i udenlandske storbyer.

-På de første loppemarkeder kunne man købe alt fra hvide sokker, hjemmelavet kunsthåndværk og strikkede nisser til blåemaljeret køkkentøj og sjældent kinesisk porcelæn. En alkoholiseret pølsemand, der også handlede med antikviteter, havde 1600-tals gravfund fra Mingtiden, og jeg kan huske, at jeg havde både klunkemøbler og et helt sølv-kaffestel med, fortæller Bo Schwartz, der var med allerførste gang.

Lopperne fik egne ben

Der gik ikke lang tid, før de københavnske loppemarkeder havde fundet deres ben, og publikum fandt snart ud af, at mange handlende havde virkeligt gode ting på bordene. Snart var der markeder over hele landet, og nu findes der lopper i selv den mindste flække.

Læs også: Tips til at gå på loppemarked

Nyt tilholdssted

Da det københavnske metrobyggeri for alvor gik i gang, blev Israels Plads ryddet, og maskiner, travle håndværkere og bunker af bygningsmaterialer fik plads i stedet for de gamle ting. Det lykkedes for Merete Behrndt Stoltz, der står for markedet, at skaffe plads på Halmtorvet. Kvaliteten er meget høj, og man kan finde ting og sager, der næsten ikke ses andre steder.

 

Mere om loppemarkeder: 2014 - Det skal du gå efter

Loppemarkedet på Halmtorvet holder åbent hver lørdag kl. 9-16 fra april til oktober med.

Se de hyggelige stemningsbilledet fra loppemarkedet på Halmtorvet i vores galleri, og bliv inspireret af de gode fund, vi gjorde den dag.

Guide: Loppemarkeder i New York