Slet

Loppemarkeder i New York

Nogle af de bedste seværdigheder i New York er de skønne loppemarkeder. Her får du den perfekte guide.

Som turist i New York kan du ikke nå det hele. Men disse loppemarkeder MÅ du bare nå.

Se stemningsbilleder fra alle loppemarkederne i galleriet, og bliv fristet.

The Market

58 Mulberry St. mellem Prince & Houston St. SoHo
Hver lørdag og søndag kl. 11-19.

Her folder mange unge designere sig ud med nye kunstneriske kreationer fra omsyede brokadekjoler til støvsugere med urværk. Alt er 100 pct. originalt med newyorker-tilsnit og twist.
Se mere her.

Showplace Antique Center

40 West 25th St mellem Fifth og Sixth Avenues
Åbent hver dag.

Over for West 25th Street Market ligger dette antikvitetscenter, hvor der er over 200 stande med udsøgte antikviteter fra Ming til Saxbo-vaser over Panton-stole og art deco-parfumeglas til Yves Saint Laurent-couture fra 1950'erne. Centret er bestemt et besøg værd, og priserne varierer fra at være eksorbitante til helt fornuftige.
Mere info her.

Læs også: Tag på Europas største loppemarked

Loppemarkeder i new york

Williamsburg Flea

27 N6th St. v. Kent Avenue Williamsburg, Brooklyn
Sommersøndage kl. 10-18.

Bydelen Williamsburg kan karakteriseres som en newyorker-udgave af Vesterbro og ydre Nørrebro med masser af unge, kunstnere og kreative. Hver søndag rykker sælgerne fra Brooklyn Flea og andre nye sælgere over til Williamsburg Flea, som godt kan være billigere end Brooklyn Flea, og har man besøgt Brooklyn Flea om lørdagen, vil man kunne genkende flere af sælgerne om søndagen. Williamsburg Flea er alligevel værd at besøge, da det er her, de mere outrerede og anderledes ting kan opstøves. Boder med originale brillestel fra 1950'erne, galocher og jakkesæt fra 30'erne, børnetøj fra 40'erne og så alt det andet.
Mere info.

The Antiques Garage Flea Market

112 West 25th Street mellem 6th og 7th Avenues

Stedet, hvor newyorkerne selv shopper. I en toetages gammel garage med over 100 stande kan man finde gamle sølvsmykker, knapper, antikke malerier, broderier, hatte eller lige det unika, man gik og manglede.

 

10 bøger om bolig og indretning

Artists & Fleas

70 N7th St. ml. Wythe & Kent St., Williamsburg, Brooklyn
Hver lørdag og søndag kl. 10-19.

Dette er stedet, hvor kunstnere laver alternativt design med print på omsyet vintagetøj, mystiske smykker og hjemmelavede sko. Det er et kreativt mekka for originale opfindelser, men også velbesøgt af turister.
Se mere her.

Hells Kitchen

406 West 39th Street
Hver weekend 9-17

Nok det mest kendte, men også mest turistede loppemarked i New York. Alt kan findes her: Gamle postkort, sjove plasticsmykker, vintagetøj og fine ældre møbler med gode fremtidsudsigter og ikke mindst en solbeskinnet loppedag, hvis det er godt vejr. Skulle man blive sulten, er der også madvogne med delikatesser.

Brooklyn Flea

Sommer: 176 Lafayette Ave. ml. Clemont & Vanderbilt Avenues Fort Greene, Brooklyn
Vinter: One Hanson Place v. Ashland Pl. Fort Greene, Brooklyn
Hver lørdag kl. 10-17.

Brooklyn Flea er stedet, hvor man kan finde arkivskabet i træ fra en gammel mælkefabrik, de originalmalede børnemøbler fra 1940'erne, dansk design fra 1960'erne, Marc Jacobs-jakken til 300 kr. og hjemmelavet blåbæris. De meget populære cupcakes eller muffins fra Kumquat Bakery - med en variation med karamelcreme og baconglasur! - har også til huse her. Standene byder på virkelig god kvalitet, hvor der er tænkt over tingene, men stadigvæk til rimelige priser.

De 6 bedste retrobutikker

West 25th Street Market

West 25th Street mellem Broadway og 6th Avenue
Hver weekend 9-17

Forvent det uventede på dette marked, som er lidt af en blandet landhandel - antikt legetøj, samlerporcelæn, skrammel og det pink sæt med fjer fra 1970'erne. De fleste af tingene stammer fra starten af 1930'erne og til nu. Over for West 25th Street Market ligger den legendariske butik 'New York Vintage', som er stedet, hvor filmstjernerne finder kjoler til den røde løber, og topstylisterne leder efter den rigtige sko til en serie i et modeblad eller en film, som kræver det perfekte 1950'er-look.