Slet

Loppetrend: 3 ting, du skal på jagt efter i sommer

De dejlige sommer-loppemarkeder lokker med alle mulige og umulige fristelser til boligen. Her giver vi dig bud på tre ting, du skal kigge ekstra godt efter i år.

Trends varierer fra sæson til sæson, og nogle overlever i flere år. Vi fundet frem til tre bud på trends, som vi synes er markante her i sommer. Så ud på loppemarkederne! Og hvis du ikke er heldig dér, så giver vi dig også tips til, hvor du ellers kan finde herlighederne.

 

Se sommerens bedste loppemarkeder her!

Glaslamper med customized skærm

Der findes et væld af lampefødder rundt omkring på loppemarkederne, men ofte er svært at finde en pæn skærm til. De kan være slidte eller håbløst umoderne. Er man fiks på fingrene kan man med lidt snilde lave en lampeskærm selv, men heldigvis findes der efterhånden flere steder, hvor du kan købe allerede færdiglavede smukke lampeskærme i forskellige størrelse - lige til at sætte på dit eget lampefund. Igenibrug i Helsingør laver de smukkeste skærme i vintageinspireret stof og sælger også skærmene med fod, hvis du ikke lige skulle have fundet en selv. Se mere på shades.by.igenibrug og igenibrug på Instagram.

Art deco-detaljer 

Vi er vilde med art deco-ting og -detaljer i øjeblikket, og det betyder, at du skal gå efter ting, der minder om 1920'erne og -30'erne. Tænk dekadence, Hercule Poirot, industriel, metal, maskinelle mønstre og stramme linjer, en snert Great Gatsby. Det er fx spejle, der hitter, men også fine ting, som små lågkrukker til badeværelset og den søde baigneusse (badepige) her, som er set hos Brix Brocante på Frederiksberg. Her ka ndu i øvrigt finde masser af smukke og dekorative ting i art deco-stil. Se mere på brixbrocante på Instagram.

 

Barvogne

Barvogne er ikke ny trend, men den lever så sandelig i bedste velgående. I øjeblikket skal de gerne være i messing - og helst med røgfarvede glasplader. Brug dem som barbord til sommerens drinks og cocktails, eller lad dine grønne planter bo på dem. Rullebordet her er set hos Ruberno Classics, der altid er velassorteret inden for lækker retro til boligen.