Terrassen er dækket med chaussésten af granit og bygget i flere niveauer. Alle rum i stueetagen har direkte adgang til terrassen.
Slet

Luksusvilla til kreativ familie

Benjamin Solomon har i købet af syv år forvandlet et lidt anonymt parcelhus til en gedigen og kompromisløs bolig fuld af stemning og autencitet. Opskriften er som på en god middag: få, gode råvarer og masser af kærlighed

Huset har, siden familien flyttede ind for knapt syv år siden, gennemgået en stor forvandling. Den lidt anonyme villa er nu en smuk bolig med nyrenoveret kælder, ny førstesal, overdækket terrasse i hele husets længde og et tag, hvor en skorsten og flere smukke kviste knejser, alle beklædt med kobber.

OVERBLIK

Huset: Villa fra 1947 på 105 m² med fuld kælder og førstesal indrettet med fransk, spansk og marokkansk inspiration.
Hvor: Virum nord for København.
Hvem: Benjamin Salomon, 38, filmscenograf/rekvisitør, møbeldesigner og producent, sammen med filmproduceren Gitte Salomon,
46, og deres to drenge Bertram og Hannibal på 10 og 8 år. Familien har boet i huset siden 2001.

Parret har selv stået for al renovering og indretning, og Benjamin Solomon giver sig også gerne i kast med at designe og producere, hvis han ikke kan finde det, han søger. F.eks. har han selv designet den firkantede emhætte i køkkenet. Fremstilling af større eller komplicerede design sker ofte i samråd med dygtige håndværkere.
»Hvis du har mange ideer, men ikke den håndværksmæssige erfaring, er det vigtigt at rådføre sig med kompetente personer. Og så foretrækker jeg at prioritere gode materialer frem for fancy design,« lyder opfordringen.
Benjamin Solomons flair for det enkle og gedigne ses i møbler og materialer, mens hans forkærlighed for mystik og religiøs kunst ses i de få, men velvalgte ting, der står fremme i huset. Her er ingen overflødige ting eller ligegyldigt nips. Alt, hvad der ses, betyder noget.
Inspirationen til renoveringen har Benjamin Solomon dels fået via sit arbejde som filmscenograf og rekvisitør dels via boligbøger og rejser. Især den fransk/marokkanske stil falder i parrets smag, hvilket bl.a. ses i valg af naturmaterialer og varme dæmpede farver.


Benjamin har selv designet og monteret køkkenet, mens en god ven
har bygget stålkonstruktionerne. Bordplade og låger i cuba-mahogni
er lavet af en møbelsnedker. Det transportable arbejdsbord i midten
fungerer både som afsætning, anretning og til en hurtig kop kaffe.
Lamperne i loftet, designet af Arne Jacobsen til Munkegaardsskolen,
er en gave til Gitte fra en god ven. Det kvadratiske spisebord er lavet
af teaktræ fra den oprindelige hovedtrappe. Her kan nemt sidde 12.
Bænken langs væggen er af genbrugstræ og fundet på Lauritz.com.

»Vigtigst af alt er dog, at man indretter sig efter sine egne behov og ønsker og har respekt for husets oprindelige stil og udtryk,« siger Benjamin Solomon.
Derfor er alle nye gulvplanker pigmenteret med olie, så de ser gamle ud. Udvendigt er brugt kobber, røde teglsten og granit. Materialer der alle passer godt til huset og haven.
Enkelhed med mening
»Din bolig skal afspejle, hvem du er - og hvordan du lever. Vi elsker f.eks. at lave mad og have gæster, men har også mange individuelle projekter. Derfor har vi lavet et stort og åbent køkken-alrum med en mobil arbejdsø og to fløjdøre til terrassen. Det skaber mulighed for at være sammen, men samtidig lave hver sit,« fortæller Benjamin.


Trappen er støbt i beton og derefter
beklædt med gul kinesisk granit.
Stenene er et restparti fra Operaen
på Holmen. Udhænget af glas og
kobberrør har Benjamin selv lavet.

Terrassen er et scoop

Det bedste ved huset er dog uden tvivl den store terrasse, der følger hele husets længde ud mod haven. Terrassen er bygget i flere niveauer og giver mulighed for at sidde i læ og sol under glastaget, i svalende skygge under sejldug eller under åben himmel på nederste niveau.
Familien bruger terrassen året rundt, og med en stor indbygget grill og pejs og plads til 12 spisende gæster i den ene ende plus afslappet loungestemning og indbygget pejs i den anden fungerer terrassen som det perfekte samlingspunkt.

Læs mere om: