
MAD-TV: Sådan laver du risotto med porcini-svampe
Se her i en video, hvordan du nemt selv kan lave risotto med de lækre porcini-svampe.
Se flere videoer fra Toscana: Sådan laver du fyldte tomater Sådan laver du ravioli Smag Toscana Mad & Bolig har været en tur i Toscana og har fantastiske videoer med hjem til dig, så DU også kan smage på den skønne egn. Opskriften her er fra "Smag Toscana", hvor kokken Ryan Hanley laver madlavningskurser i en skøn villa i Toscana. Du kan selv komme på madlavningskursus hos Ryan. >>Læs mere om Smag Toscana >>Se mange flere videoer fra Smag Toscana her |
Opskrift
(3-4 personer)
200 g porcini-svampe (du kan også bruge andre svampe)
4 fed hvidløg
1 spsk hakket spearmint (eller mynte)
200g risotto ris
½ stort hakket løg
3 spsk. olivenolie
1 l bouillon
½ kop hvid vin
1½ håndfulde revet parmesan
1 spsk smør
- Rens porcinisvampene
- Skær svampene i stykker
- Hak hvidløg
- Sauter svampe og hvidløg på en pande med olivenolie og krydder med salt og peber.
- Hak spearmint (eller mynte) og put det på panden med svampe og hvidløg
- Steg i yderligere 10 minutter og tag panden af blusset.
- Steg løg i olivenolie i en dyb pande.
- Tilsæt vin og reducerer
- Tilsæt noget af bouillon så risene er næsten dækket
- Rør indimellem. Når bouillon er absorberet, tilføj resten af bouillon og kog i yderligere 5 min
- Kom blanding med poccinisvampe og hvidløg i risottoen.
- Tilsæt smør og parmesan
- Server på en tallerken og drys med parmesan