
Slet
MAD-TV: Sådan laver du saltimbocca
Saltimbocca er en klassisk, italiensk ret, som originalt blev lavet af kødrester fra slagteren. Se her i en video, hvordan du nemt selv kan lave saltimbocca.
Fredag d. 14. januar 2011 - af "Smag Toscana" Ryan Hanley, Foto: Flemming Poulsen, Video: Christina Christensen
Se flere videoer fra Toscana: Sådan laver du limoncello Sådan laver du ravioli Smag Toscana Mad & Bolig har været en tur i Toscana og har fantastiske videoer med hjem til dig, så DU også kan smage på den skønne egn. Opskriften her er fra "Smag Toscana", hvor kokken Ryan Hanley laver madlavningskurser i en skøn villa i Toscana. Du kan selv komme på madlavningskursus hos Ryan. >>Læs mere om Smag Toscana >>Se mange flere videoer fra Smag Toscana her |
Opskrift på saltimbocca:
(6 personer)
6 tynde skiver svine- eller kalve kotelet
6 friske salvieblade
1 kop hvidvin
1/2 kop olivenolie
5 spsk. mel
6 skiver Parmaskinke
1 kop grøntsags bouillon
2 spsk. Smør
Salt & Peber
- Bank kødet fladt, med den flade side af kødhammeren
- læg et salvie blad på hvert stykke kød, samt en skive skinke ovenpå
- Vendes i mel på begge sider
- Varm en stegepande op med olie og smør. Steg kødet til det er gyldenbrunt på begge sider - start med skinkesiden
- Lægges på fedtsugende papir
- Tilsæt en spsk. mel under omrøring i 1 min.
- Tilsæt vin og reducer
- Tilsæt bouillon og kog ind til sovsen bliver tykkere
- Smag din saltimbocca til med salt og peber
- Læg kødet på en varm tallerken og hæld sovsen over
Om saltimbocca
Originalt blev saltimbocca lavet af kødrester fra slagteren, som man rullede i mel, dybstegte og spiste i små mundrette bidder. Saltimbocca betyder at hoppe i munden, for det var åbenbart det man syntes, de små bidder gjorde.
Læs mere om: