Slet

MAD-TV: Sådan laver du saltimbocca

Saltimbocca er en klassisk, italiensk ret, som originalt blev lavet af kødrester fra slagteren. Se her i en video, hvordan du nemt selv kan lave saltimbocca.

Se flere videoer fra Toscana:

Sådan laver du limoncello


Sådan laver du ravioli


Smag Toscana

Mad & Bolig har været en tur i Toscana og har fantastiske videoer med hjem til dig, så DU også kan smage på den skønne egn.


Opskriften her er fra "Smag Toscana", hvor kokken Ryan Hanley laver madlavningskurser i en skøn villa i Toscana. Du kan selv komme på madlavningskursus hos Ryan.

>>Læs mere om Smag Toscana

>>Se mange flere videoer fra Smag Toscana her


Opskrift på saltimbocca:
(6 personer)

6 tynde skiver svine- eller kalve kotelet
6 friske salvieblade
1 kop hvidvin
1/2 kop olivenolie
5 spsk. mel
6 skiver Parmaskinke
1 kop grøntsags bouillon
2 spsk. Smør
Salt & Peber

  • Bank kødet fladt, med den flade side af kødhammeren
  • læg et salvie blad på hvert stykke kød, samt en skive skinke ovenpå
  • Vendes i mel på begge sider
  • Varm en stegepande op med olie og smør. Steg kødet til det er gyldenbrunt på begge sider - start med skinkesiden
  • Lægges på fedtsugende papir
  • Tilsæt en spsk. mel under omrøring i 1 min.
  • Tilsæt vin og reducer
  • Tilsæt bouillon og kog ind til sovsen bliver tykkere
  • Smag din saltimbocca til med salt og peber
  • Læg kødet på en varm tallerken og hæld sovsen over

Om saltimbocca
Originalt blev saltimbocca lavet af kødrester fra slagteren, som man rullede i mel, dybstegte og spiste i små mundrette bidder. Saltimbocca betyder at hoppe i munden, for det var åbenbart det man syntes, de små bidder gjorde.


Læs mere om: