Slet

Madtrends 2013

Skru ned for kødet og op for grøntsagerne, dyrk det lokale i stedet for det internationale. Tilbered i fællesskab og gerne i anderledes omgivelser. Kokken Carsten Kyster guider til de største madtrends anno 2013.

Det er ord som fællesskab, natur, lokale råvarer som vil være kendetegnende for måden at lave mad på i 2013. Der vil også være fokus på en utraditionel servering - for eksempel siddende på gulvet eller stående i køkkenet.

Disse 5 begreber er vigtige at kende , hvis du skal være med på madtrenden i 2013:

'Seating': Eller 'social eating' handler om at være sammen om både at tilberede og spise maden.

Sundhed: Mindre kød, mere grønt og rene råvarer fra lokale leverandører.

Minimal tilberedning: Få, velvalgte råvarer, hvis naturlige smag skal kunne smages.

Madteater: Server maden på utraditionelle måder og steder. Natur: Alt lokalt kan bruges. Også tang, ukrudt, græs, svampe, gran.

Umami: Den let kødlige bouillonlignende smag, som fx parmesanost, grøn te, asparges og fiskesauce smager af.

Få Carsten Kysters 5 trendy retter anno 2013 her:

Torsk marineret i tang i salatrulle
Svampesymfoni med æbler og karse
Grillet kalv med grøntsagssalat og pecorino
Selleri/citronbouillon med hvedekerner
Pastinakis med vanilje, lakrids og granstøv

Klik dig igennem galleriet herunder, hvor du kan kan få endnu flere gode tips:

Træn din mave flad sådan her:

Læs mere om: