Slet

Masser af retro på Remisen

Når sommermarkederne lukker ned, åbnes dørene for vinterloppemarkederne på Remisen på Østerbro i København. Udvalget er en blanding af hipt vintagemodetøj, kuriositeter og udvalgte sager fra loftsrummet, og her er mange retroskatte at finde.

En slentretur på Østerbro i København i weekenden bør gå forbi Remisen på Blegdamsvej ved Trianglen. Her holder nemlig et af byens store vinterloppemarkeder til i en indendørs hal, som giver ly for vinterens vind, regn, frost og sne. På dette marked finder man den eftertragtede krenitskål, det populære funktionalistiske rillede og pastelfarvede keramik, humoristiske plastsparebøsser fra 1970'erne eller de farverige emaljegryder, som giver det helt rigtige pift til hjemmet.

Loppemarkeder 2014 - Det skal du gå efter

Ordet remise stammer fra det franske remettre, som betyder at "sætte tilbage", og det er et udtryk, der passer godt til de fortidens skatte, man kan være heldig at få fingre i her. De omtrent 100 stande i den 1.000 kvadratmeter store sal befolkes af en kerne af tilbagevendende garvede antikkyndige loppefolk, som sælger antikviteter og andet autentisk vintage, men også nybegyndere, der har tømt garderoben, loftet og kælderen.

Læs også: Tag på Europas største loppemarked

Find markedet på Lørdage og søndage i vintermånederne fra kl. 10-16 på Blegdamsvej 132, 2100 København Ø, men følg med i markedskalenderen www.markedskalenderen.dk eller på Kultur og Fritid www.kulturogfritid.kk.dk/remisen/arrangementer for de eksakte datoer.

Loppemarkederne bliver holdt af private arrangører, og billetprisen varierer mellem 10-25 kr. ligesom loppemarkederne bliver annonceret forskelligt som Østerbroloppemarked, Luksuslopper, Designmarked og bare Loppemarked.

Læs også: Loppefund på Halmtorvet

Se de mange flotte retro-fund fra loppemarkedet på Remisen i galleriet herunder.