Slet

Modedesignere kaster sig over møbler

Håndmalede køleskabe, sofaer med marmor og spraglede testel. Kreative hjerner går nye veje – og jagter nye indtjeningsmuligheder.

En sofa i Rick Owens gotiske stil. Håndmalet køleskab fra Dolce & Gabbana.

De er blot nogle af de nye designs, som ser dagens lys fra kendte modefolk. Dermed følger de i hælene på andre modehuse, som længe har haft deres egne Casa-linjer (hus, red.) fx Kenzo, Fendi, Versace, Giorgio Armani, Missioni og Hermés.

LÆS OGSÅ: BOLIGINTERIØR | Brugskunst i træ

Foto: © designboom

Normalt hylder Dolce & Gabbana Italien i deres tøjdesign – især Sicilien, hvor de kommer fra. Den kærlighed kaster designerne nu på eksklusive køleskabe, som de udvikler sammen med SMEG. ”Hvert køleskab er specielt og fortæller en historie inden for vores brand,” siger Domenico Dolce.

LÆS OGSÅ: MIN BOLIG | Charlotte Lynggaard

Der findes kun 100 af disse køleskabe, så de er født til at være samlerobjekter. Hvert eneste er håndmalet af lokale sicilianske malere – nøje udvalgt Domenico Dolce og Stefano Gabbana – selv og koster 30.000 Euros.

Foto: Facebook: Sicis official

Også Christian Lacroix, som nævnes som ny chefdesigner for Dior, samarbejder med det italienske mosaik-firma, SICIS om at lave møbler, lamper og tæpper. Siden Christian Lacroix forlod modescenen i december 2009 har han designet vandflasker for EVIAN og har lavet uniformer til togpersonale. 

”Jeg har haft det privilegie at vokse op mellem monumenter, museer og huse fra 1700-tallet. Det gav mig selvtilliden til at kaste mig ud i at mikse alting sammen – især de mere ekstreme stilarter som barok, neo-klassicismen, kitsch og pop,” siger Christian Lacroix.

Foto: Rick Owens, Daybed, 2010, alabaster. Courtesy of the artist and Salon 94, NY.

Også Rick Owens har kastet sin kreative energi ind i at lave møbler for første gang. Serien hedder ”Ravel” og blander fx en sofa med materialer som marmor, horn og beton – alt sammen inden for Rick Owens velkendte stil med den gotiske æstetik.

Kjoledesigneren Diana Von Furstenberg, der normalt er kendt for sine spraglede slå-om-kjoler i 1970erne har skabt et farverigt kaffestel, som har samme legende mønstre, som hun brugte i sine designs til kjolerne. 

Foto: bottegaveneta.com

Italienske Bottega Veneta, som vi kender for smukt tøj og lækre tasker i flettet læder, kom med den ultimative lædersofa, som blandt andet bruger pytonskind og naturligvis har flettede puder i læder. Designer Thomas Maier lavede en bænk i 2006 og siden har modehuset skabt flere og flere møbler og tilbehør fx en lampe, borde og en stol til det eksklusive, stilrene hjem.

De nye møbler og tilbehøret blev vist frem under Milanos møbelmesse, Salon del Mobile, som blev vist frem i foråret. 

LÆS OGSÅ: BOLIGSHOPPING | Få din nye dekorative kaktus hos Kaktus København