Spisebordet i kirsebærtræ er oprindeligt et strygebord fra  linnedrummet, som er blevet renoveret og lakeret. Stolene  omkring er Thonet-stole fundet hos en lokal marskandiser. Lysekronen fandt parret skilt ad rundt omkring på slottet  og har samlet den perle for perle.
Slet

Montegiove - Slottet på bjerget

For fem år siden overtog Rikke og Lorenzo Misciattelli Castello di Montegiove. Siden har stedet gennemgået en omfattende renovering. Slottet fra 1200-tallet fremstår nu med et charmerende miks af italienske og danske møbler og med nyindrettede ferieboliger i luksusklassen.

Castello di Montegiove ligger på en skovklædt bakketop mellem de to umbriske middelalderbyer Orvieto og Perugia. Smukt omgivet af olivenlunde og vinmarker, så langt øjet rækker. Borgen blev opført af greven af Marciano i 1200-tallet og har tilhørt de nuværende ejeres familie siden 1780.
Det er som at blive ført tilbage til middelalderen, mens vi begiver os op ad grusvejen omgivet af skyggefulde pinjetræer og ind gennem den store port i bastionen uden for slottets ringmur. Men snart brydes billedet af familiens to små pigers gynger i træerne og den lille bil, der står på gårdspladsen og vidner om, at her faktisk bor en moderne familie.

Langt fra alfarvej

Adskillige ferier hos familiens italienske bedstefar blev tilbragt på slottet i Lorenzo Misciattellis barndom. Senere uddannede Lorenzo sig til agronom og fik nogle år efter sin farfars død tilbudt at overtage ledelsen af slot og landbrug. Det var en udfordring, han og hustruen Rikke bare ikke kunne sige nej til, også selvom de vidste, at der ventede dem en stor opgave forude.

Farvel Frederiksberg

I efteråret 2002 tog familien springet fra deres lille hyggelige lejlighed på Frederiksberg til en nærmest uvirkelig tilværelse på det italienske vinslot langt fra alfarvej, omgivet af rå italiensk natur.
Det skulle dog vise sig at tage de første fem år, før familien kunne tage deres hjem rigtigt i brug. En kæmpe kran dominerede den ellers så smukke slotshave, og et leben af lokale håndværkere på alle etager satte familien på en ganske hård prøve. I flere år havde slottet stået forsømt hen, og det betød, at der var brug for en gennemgribende istandsættelse med det samme.
I dag fem år efter fremstår deres private bolig på et par hundrede m² som en charmerende perle. Indretningen er et unikt miks af møbler og nips medbragt fra Danmark kombineret med antikviteter og historiske fund fra de skatkamre, som slottet husede ved ankomsten. Med Rikkes sans for detaljen er stuerne nu fulde af liv, sjæl og personlighed.
»Vores smag har ændret sig meget, siden vi kom. Vi har lært at se stedets 'personlighed' og har indrettet os derefter,« fortæller Rikke. »Der er stadig kasser og skabe, vi ikke helt ved hvad indeholder,« smiler Rikke.

Fester og ferieboliger

Køkkenet er absolut familiens samlingspunkt. Her er de fælles om dagens måltider, og ofte kommer venner og familie til middag med enkle pastaretter og god vin af egen høst. Skal det være ekstra fint, tages en af de store stadsestuer i slottets nordlige del i brug. I forbindelse med spisestuen ligger en kæmpemæssig tagterrasse, hvorfra der er den smukkeste udsigt over bjergene. De smukke sale lejes også ud til bryllupper og selskaber, ligesom resten af slottet udlejes til bl.a. photo shoots.
Selvom slottet har egen produktion af rødvin og olivenolie af højeste kvalitet, kræver det alligevel sit at holde et snart 800 år gammelt slot på benene. Derfor har familien været kreativ og indrettet stedets gamle nedlagte olivenmølle til to skønne ferieboliger i luksusklassen. På sigt vil flere restaurerede boliger komme til.

Tæt på Firenze

Mange af stedets gæster nyder godt af Montegioves perfekte beliggenhed midt mellem Italiens to mest populære byer Rom og Firenze. Disse kan nås i bil på knap to timer. Koncerter, kunstudstillinger og en årlig vinmesse er andre af de tiltag, der gør det muligt for Rikke og Lorenzo at kunne fortsætte den bekostelige restaurering af det øvrige slot. De drømmer også om at kunne arrangere jagtselskaber, da området har en betydelig vildsvinebestand. Som, mens vi var på besøg, valgte at nedlægge en vinmark svarende til fire fodboldbaner på bare én nat.

Læs mere om: