Slet

Nørrebros populære loppemarked

Jægersborggade på Nørrebro er stedet, når du er på jagt efter retro til din bolig. Keramik fra 1960'erne blander sig med pastelfarvet porcelæn fra 1950'erne og masser af originalt design.

Der er aktivitet som i et bistade i en stor radius om Jægersborggades loppemarked. Boder langt uden for gaden og horder af mennesker i alderen 20-40 år. Stemning er storby-agtig med moderigtige mennesker, og hvis det ikke var for alle staderne, kunne man fejlagtigt tro, at man var taget på festival og ikke loppemarked. Væk er kræmmerboder og pølser - her er smoothies, øko-kaffe og hjemmelavede karameller.

Nyt ry

I omkring 30 år var Jægersborggade berygtet for en omfattende hashhandel med pushere og kamphunde på hjert et gadehjørne, men siden 2011 har man fordrevet hashhandlen til fordel for øko-kaffebarer, smarte butikker, kreative værksteder, vinbarer, cafeer og også Meyers Bageri - og gaden er nu en af Københavns hippeste.

Se også: Tips til at gå på loppemarked

Noget af et tilløbsstykke

På gadens loppemarkeder mærker man tydeligt den stemning, der har et besøgstal i omegnen af 10.000 hver gang, hvilket gør det til et byens mest populære markeder. Retro- og loppeguf fordel på 130-150 stande langs med gadens fortov og lidt udover. Hovedparparten af de sælgende er private, og finder du, udover en masse trendy tøj, alt fra tepotten fra Kronjyden med det rette mønster, spisestel, der emmer af forgange årtier, fede industrielle lamper og alt hvad retro-hjertet ellers kan begære - gerne med en kop kaffe fra Coffee Collective i hånden.

Rå og romantiske lopper på Carlsberg

Der er loppemarked i Jægersborggade et par gange om året. Hold øje med gadens hjemmeside for mere info om kommende markeder.

Kig med i galleriet nedenfor, og se billeder fra da vi var på markedet og lave reportage.

 

Læs mere: Loppefund på Halmtorvet