Slet

Nyfortolket klassiker

Lucie Kaas er bl.a. kendt for at have taget Arne Clausens klassiske lotusmønster til sig, som vi kender fra Lyngby Porcelæn og Grete Prytz Kittelsens emaljeserie for Cathrineholm. Nu har Lucie Kaas nytænkt lotus med en serie med tone-i-tone-farver, som går godt i spænd med efteråret og vinterens farvetrend - og kollektionen hedder også Trend.

spisestel, salt- og peberbøsser, emaljeskåle og kaffekopper. Vi kender og elsker Arne Clausens (1923-1977) populære lotus-mønster fra 1965 på både porcelæn fra Lyngby og den norske emaljeserie bestående af gryder, skåle og kaffekander fra Cathrineholm. Lotus er ofte kendetegnet ved sine klare farver, f.eks. orange eller turkisblå på hvid baggrgund, men også modsat: Med farvet bund og hvidt mønster. Både Lyngbys ting med Clausens lotusmønster og Cathrineholms emaljeserie er stærkt eftertragtede på retromarkedet - og i mere moderne boligindretning, fordi de liver op i et hvert rum, de indgår i.

Nye farver

Med udgangspunkt i det ikoniske lotusmønster introducerer Lucie Kaas kollektionen Trends, der med sine tone i tone farvenuancer giver det klassiske mønster et helt nyt og mere underspillet udtryk. Fokus er på farvevirkningen mellem den matte keramik og det blanke mønster, mens farverne er tænkt ud fra samspillet med det maskuline og det femine. De støvede og mørke nuancer går smukt i hånd med den klassiske sorte. Tone i tone nuancerne er en diskret måde at tilføje farve til hjemmet og skaber en naturlig kontrast til det lyse og moderne hjem.
Trends udkommer som spisestel og kop i farven sort og skåle i fem størrelser i farverne sort, nude og mørkerød. Nye farver og produkter vil løbende blive tilføjet. 
Trends kan købes fra oktober 2017.