Slet

Nyt IN på gaden | Smugkig i det nye januar-nummer

Grønt er godt! De dage er forbi, hvor bæredygtig mode var fodformet og firkantet – og lugtede af hamp. Nu er grøn mode high fashion. Oplev de trendy brands, som passer på dig – og planeten – og få inspiration til en grønnere modestil. Mød også mænd med stærke meninger: IN interviewer filminstruktøren og designikonet, Tom Ford og Hollywood-skuespilleren Leonardo di Caprio – ja, ham fra ”Titanic”, der fik en Oscar efter 5 nomineringer for ”Revenant”. Under optagelserne måtte filmholdet hele tiden flytte sig, fordi der ikke var sne, som der plejede på grund af global opvarmning – og det glemmer han aldrig. Også inden for skønhed blomstrer nye hudpleje-brands frem. IN giver dig et overblik over de nye navne, som du også skal kende. Èn af forårets helt store tendenser er ”no makeup”, hvor du får et naturligt look – naturligvis med lidt hjælp fra diskret make-up. God læselyst!

I MORGEN ER NU

Isen ved Antarktis smelter hurtigere end nogensinde. Det er en af de mest sete videoer lige nu – filmet fra rummet af det amerikanske rumforskningsinstitut, Nasa. Men det er ikke længere (kun) et spørgsmål om, at isen smelter helt væk inden for få årtier. Spørgsmålet er, hvad vi sammen kan gøre for at skabe forandringer nu. I morgen skabes i dag. Derfor dedikerer modemagasinet IN et helt nummer til grøn mode og skønhed – og andre stærke tendenser. 

Står det til Eva Kruse, direktør for det topmøde om bæredygtighed i modebranchen, som afholdes hvert andet år, Copenhagen Fashion Summit, bliver en af de helt store tendenser i fremtiden ‘fokus på overforbrug’, som hun fortalte til IN i sommer. Det betyder genbrug, deleøkonomi, udlejning af tøj. 

– Det bliver megacool at tænke sig om, sagde hun. 

LÆS OGSÅ: STRIK | Nyt bæredygtigt samarbejde mellem & Other Stories og Wool and the gang

Allerede nu køber vi forbrugere færre ting og er mere selektive i vores valg af varer. Designet skal være flot og i god kvalitet, så det stilmæssigt holder sig på toppen i flere sæsoner. Der tales ligefrem om en tredje revolution i verden: Først var vi handelsfolk, der begyndte at tage betaling for vores varer i guld og sølv. Så kom dampmaskinen og satte fut under industrialiseringen og kickstartede fabrikkerne. Og nu kommer den tredje bølge, som handler om at skabe bæredygtige samfund, som anerkender menneskets skæbnefællesskab med hinanden – og planeten. Det er et partnerskab mellem både mode- og skønhedsindustrien, politiske beslutningstagere og forbrugerne. 

Vi har alle et fælles ansvar – og i denne udgave af IN opdaterer redaktionen dig på alt det nye, som sker. 

God læselyst

Anne Axholm

Få en smagsprøve på, hvad du kan forvente af denne måneds magasin i galleriet, og husk at du også kan købe magasinet til din telefon eller tablet HER

Smugkig i det nye januar-nummer

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: