Slet

Nyt IN på gaden | Smugkig i det nye november-nummer

Forkæl dig selv fra inderst til yderst Modemagasinet IN giver dig 297 modehits til efterårets middage og fester – og til den skønne hverdag på jobbet. Oplev elegante kjoler. Fint lingeri. Masser af silke og de nyeste smykker. Se også hvordan du snyder dig til et friskt look – selv om du mangler at sove 4 timer. Få USA's ambassadør Rufus Gifford, private og nemme opskrifter på, hvordan du laver amerikanske klassikere som fx mini-burgere. Vidste du, at kvinder i kjoler tjener mere? Få 7 tips til job-garderoben. Modemagasinet er også fyldt med nye interviews, hvor spændende kvinder fortæller om at gå deres egne veje – med stor succes. Det nye IN er på gaden torsdag 13. oktober. Glæd dig!

Tænk hackeren Lisbeth Salander og Vivienne Westwoods design, hvis du vil have et klart billede af efterårets stærke modetrends. Den første er kendt fra forfatteren Stieg Larssons bog-trilogi, hvor Lisbeth Salander gik med ternede skovmandsskjorter, afrevne jeans og lasede T-shirts. Den anden er dronning af britisk mode – kendt for at vride og trække i Victoriatidens historiske former som skørter, korsetter, store ærmer og højhalsede kraver med krøs – og på den vis gøre tøjet sexet, nutidigt og provokerende med riv, clips og bh’en uden på skjorten. 

LÆS OGSÅ: SHOPPING | 10 skønne accessories til efterårsgarderoben

Vivienne Westwood kærestede med Malcolm McLaren, der i 1975 grundlagde punkbandet Sex Pistols, som brølede autoriteter ind i hovedet. På Vivienne Westwoods design stak sikkerhedsnåle og nitter frem, og hun bar T-shirts med ‘Destroy’ skrevet på brystet.

– Jeg tror ikke på noget af det, jeg sagde dengang. Det var vanvid, har Vivienne Westwood sagt om punktidens sortsyn, som trækker en linje til dronning Victoria, der altid gik i sort og var kendt for en ‘we are not amused’-attitude, samtidig med at hun revolutionerede det britiske samfund. 

Også den afdøde designer Alexander McQueen var inspireret af punken og gjorde den stueren med kranier og nitter på clutch-tasker, samtidig med at han trak i de historiske tråde.

Nu er alt tilbage – på en ny 2016-måde. Gå en tur i en hvilken som helst by i Danmark, og se de unge med ‘rippede’ jeans med huller. På catwalken var det især Marc Jacobs og Comme des Garçons’ Rei Kawakubo, der signalerede sammenhængen mellem punk og Victoriatiden. Derfor finder du, kære læser, både en smuk modeserie med inspiration fra Victoriatidens blonder og sorte kjoler og en markering af punkens 40-års jubilæum i dette IN – fordi det er et spejl af modescenen lige nu. 
 

God læselyst. 

Smugkig i den nye november-nummer

LÆS OGSÅ: MODE | 11 kendte danske kvinder i international mode