Slet

Nyt IN på gaden | Smugkig i spritnyt juni-nummer

Klar – parat – sommer! Sommeren står for døren – og dermed også badesæsonen, uanset om det er på stranden, ved poolen eller i et af byens havnebade. Se tidens mest chikke badedragter og skønne bikinier, og få også inspiration til, hvad du skal investere i denne sommer for at se modefrisk og sommerlig ud. IN har mødt den danske Hollywood-skuespillerinde, Connie Nielsen – en engageret mor og aktivist, der råber højt om de uretfærdigheder, som hun møder i verden. Hvordan er det at arbejde sammen, når man også er i familie? Tre par deler ud af deres erfaringer i med- og modvind. Alt sammen i det nye IN, som er på gaden netop nu.

Familien er et bundt grene

En enkelt gren er nem at knække. Men tager du et helt bundt grene, er det meget sværere at bryde – sådan er det med en familie, der står sammen. I dag har familier – heldigvis – mange former og farver, som er langt væk fra det småborgerlige ideal om ‘far, mor og børn’: En enlig mor, to mødre med børn eller to fædre. Familie er også ens egne gamle forældre, skønne niecer og nevøer. En varm kreds af gode venner har også samme styrke og dybde som blodets bånd.

IN hylder ‘familien’ i dette nummer – om det er modeltvillinger i modeserien eller søstre, der arbejder sammen. Hollywood-stjernen Connie Nielsen fortæller, hvad familie er og betyder for hende. Vi møder også kvinden, der siger nej tak til børn og får hån retur. 

Mens INs magasin har været undervejs, er ‘familier’ blevet et glohedt emne – især i USA. Præsident Donald Trump udpegede først sin egen svigersøn Jared Kushner til sin personlige rådgiver. Siden er datteren Ivanka Trump udnævnt til ‘assistent’. Begge er midt i magtens centrum uden at være folkevalgte eller ansat af uafhængige – bare fordi de er familie. De etiske lamper lyser rødt og blinker advarende, selv om ægteparret Kushner-Trump arbejder gratis. 

LÆS OGSÅ: MET GALA | De 46 bedste kjoler fra nattens store modefest

Aldrig før har amerikansk historie oplevet, at en samlet familie er kommet ind ad bagdøren til så magtfuld en position i samfundet. John F. Kennedy prøvede i 1960'erne at ansætte broren Bobby som rådgiver og fik nej. Senere fik præsident Jimmy Carter afslag på at få sønnen i praktik i Det Hvide Hus. 

Samtidig har præsident Trump indført dresscode for de kvinder, der arbejder i hans stab: ‘Klæd dig som en kvinde’, hedder det i memoet. Sociale medier koger over med billeder af højesteretsdommere, elitesoldater, astronauter, tennisstjerner og hjernekirurger – alle kvinder – med hashtagget #DressLikeAWoman. 

Det, som præsident Trump glemmer i farten, er, at ‘Mad Man’-æraen, hvor kvinder blev dikteret af mandens ønsker til vores påklædning og udseende, for længst er ovre. Vi klæder os skønt på – for vores egen skyld. Det er din unikke personlighed og dine indre værdier, som afspejler sig i det tøj, som du hver dag vælger at tage ud af skabet. Heldigvis. Hverken mode, mænd eller meninger skal diktere, hvad du går i.  

God læselyst!

Anne Axholm, Chefdredaktør

Få en smagsprøve på, hvad du kan forvente af denne måneds magasin i galleriet, og husk at du også kan købe magasinet til din telefon eller tablet HER

Smugkig i det nye juni-nummer 2017

LÆS OGSÅ: TREND | Disse tasker kommer du ikke udenom denne sæson