Slet

NYT IN | Smugkig i april-nummeret

Dansk kunst og design hitter i udlandet. Mød Helena Christensen og Camilla Stærk i det nye IN. Venskab er blevet til et kreativt partnerskab for de to multikunstere, som spænder bredt ud over fotografi, modedesign og arkitektur. Få også et indblik i den kreative proces hos fem af de kunstnere og keramikere, der tegner dansk design lige nu. Bliv inviteret indenfor i Kunstsalonen, som to danske kvinder står bag. Konceptet er enkelt - det er offentlige kunstudstillinger i private hjem - og den nye måde at vise kunst på vækker interesse uden for Danmarks grænser. Tabuer skal brydes, og i det nye IN giver vi mikrofonen til en kvinde, der fik sin seksuelle debut sent i livet - og var overrasket over, at hun ikke var alene. Foråret har for alvor fået fat i moden, og farverne står i fuldt flor. Bliv opdateret på sæsonens farveskala, og få inspiration til at bruge de skønneste tendenser lige nu.

Nyd foråret ude i virkeligheden

Indrømmet, en regnvejrstung søndagseftermiddag fordamper hurtigt i sofaen, når jeg surfer på mobilen og følger med i alt og ingenting: Lige fra andres eksotiske rejser, nye hoteller, indretningsprojekter, museumsbesøg eller modedesignernes nyeste påfund.

LÆS OGSÅ: Er du kærlighedsafhængig?

Det er den globale landsby i fuldt flor, som knytter os mennesker sammen på en ny måde, og jeg er vild med det! Om få år vil virtual reality-briller give os endnu stærkere sanseoplever, når en opera fra La Scala i Milano kan opleves på forreste række i vores egen lænestol eller det ukendte Japan kan opdages, uden at kroppen er steget om bord på et fly.

Mød Helena Christensen og Camilla Stærk i det nye IN:

På AW19-modeshowene dukkede klokkehatten pludselig op igen på catwalken, for eksempel hos Nina Ricci og Valentino som et symbol på den osteklokke, vi mere eller mindre lever i, når vi sidder begravet i mobilens uendelige toiletrulle af opdateringer – og livet passerer forbi, uden vi opdager det.

Flere eksperter som for eksempel Imran Rashid, læge og forfatter til succesbogen ‘Sluk’, peger på, at hjernen risikerer at koge over af alle de hurtige indtryk, som mobilen skyder i hovedet på os. Hjernen har også brug for indtryk i et langsommere og mere fordøjeligt tempo.

Derfor er jeg mere end nogensinde opmærksom på at samle offline-stjernestunder: Selv gå en tur i skoven og opdage de fyldige bøgeknopper og ikke nøjes med at leve gennem Instagram-vennernes gåtur. Jeg investerer også i besværet med at besøge Arken fremfor kun at se andres oplevelser af Patricia Piccininis udfordrende og tankevækkende kunstværker, så jeg selv kan tænke kloningers muligheder og relationer mellem dyr og mennesker. Alle kunstnere har noget på hjerte – som de kunstnere, som du møder på siderne i det nye IN.

At udfordre os selv er vigtigt i en tid, hvor algoritmer på Instagram og Facebook kun introducerer os for opslag, holdninger og motiver, som vi har liket før, og skaber digitale ekkodale, hvor vi kun støder ind i folk, som vi er enige med. At vi opsøger forunderlig kunst, mærkelige dokumentarfilm eller sort-hvide spillefilm som ‘Roma’, der varer over to timer og ikke følger manualen for en Hollywood-film. Og læser andre bøger end dem, som alle andre læser.

LÆS OGSÅ: De smukkeste sko til forårets fester

Dette forår vil jeg skubbe mig selv ud i at møde alt det nye, som jeg ikke plejer at gøre. For kunst, kultur og nye mennesker er som ilt til hjernen og skaber et nyt perspektiv. I sommer mødte jeg alene op til en langbordsmiddag på Hornbækhus uden at kende en eneste af de andre gæster. Jeg mødte bl.a. en kvindelig hjernelæge, der fortalte, at det at lære et fremmedsprog eller dyrke en ny sportsgren er en af de bedste måder at undgå demens og andre alvorlige hjernesygdomme på. Det tvinger den plastiske hjerne i gang med at skabe nye forbindelser på kryds og tværs.

Hvad et tilfældigt møde kan føre til af ny magi, er Helena Christensen og Camilla Stærks historie et levende eksempel på.

Magisk forår til dig og dine!

Anne Axholm
Chefredaktør

Få en smagsprøve på, hvad du kan forvente af denne måneds magasin i galleriet, og husk, at du også kan få magasinet til din telefon eller tablet HER

Smugkig i INs april nummer

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm: Min rolle i 'Dronningen' er den mest udfordrende i min karriere