Slet

Nyt IN - smugkig i det allersidste IN

Vi lukker og slukker efter 35 år. Dette er det allersidste nummer af magasinet IN, og derfor ser vi i magasinet tilbage på de forsider, der har været bragt år for år siden 1986, da det første nummer kom på gaden. Selvom IN stopper med at udkomme, vil udvalgt indhold fortsætte med at leve og blive en del af magasinet Dossier med særligt fokus på talent, karriere og fascinerende fortællinger. Vi håber, du har lyst til at læse med der i fremtiden.

Det allersidste IN

Kære læser

Du sidder med det allersidste nummer af IN. Efter 35 år har Aller Media, der er forlaget bag, valgt at lukke magasinet. Det er trist, synes jeg, både for læserne og for os på redaktionen. Men markedet for magasiner er presset som aldrig før, og økonomien kunne ikke længere hænge sammen.

Jeg har personligt aldrig været særlig god til slutninger, jeg foretrækker begyndelser, og heldigvis er de to ting i dette her tilfælde lænket tæt sammen.

Ved siden af mig på redaktionen i Havneholmen i København sidder nemlig folkene bag Dossier, der kom til verden som et herremagasin for fem år siden, og det bliver jeg chefredaktør på.

Vi tager det bedste fra IN med os derover, og fremover kommer Dossier ikke til at henvende sig til et bestemt køn. Det passer mig godt. Jeg er i alle henseender, både i min journalistik og opdragelsen af mine to piger derhjemme, allerede ude på frontlinjen i dén kamp om, at der skal være lige muligheder og rettigheder og selvfølgelig også løn for alle. Uanset køn, uanset hvordan man definerer sig selv. Det lyder som en selvfølge, men det er det faktisk ikke, heller ikke i mediebranchen.

Det er for eksempel ikke særlig mange år siden, at jeg som fast freelancer på et konkurrerende medie tjente det tredobbelte, når jeg arbejdede på herremagasinet, i forhold til samme type interview på magasinet til kvinder.

Budgettet og prioriteringen kom oppefra, og jeg ved, at chefredaktører på modemagasinet til kvinder i årevis har påpeget uretfærdigheden uden held til at ændre det. Holdningen synes at være, at kvinder ikke havde brug for samme kvalitet i journalistikken og de lange interviews som mændene. Hvilket er både absurd, urimeligt og håbløst umoderne.

Jeg håber, at du har lyst til at prøve Dossier af.

På vegne af alle dem, der har skrevet, redigeret, layoutet og produceret IN hver måned de sidste 35 år, vil jeg gerne sige tak for, at du har læst med.

Kærlig hilsen Christina

Læs mere om: