Nyt IN | Smugkig i det nye april-nummer

I det nye IN kan du glæde dig til at møde de fire kvinder fra filmen ’Undtagelsen’, Sidse Babett Knudsen, Lene Maria Christensen, Amanda Collin og Danica Curcic til en snak om mobning, magt, selvforsvar. Kom også tæt på Linse Kessler, der åbent og ærligt fortæller om forholdet til Mopper. Du finder også masser af inspiration til forårsmoden, og så tager vi dig med en tur til Haute couture-modeugen, hvor eminent skrædderkunst og finurlig fantasifuldhed blev vist frem på catwalken

Jeg har en bikinikrop nu

Da jeg var en lille pige, drømte jeg om en støvsuger, som kunne suge fedtet væk fra mine lår – jeg prøvede sågar at sætte sommerhusets gamle Nilfisk til. Gnisten til min skam over mine lår blev tændt, da jeg 10 år gammel blev fotograferet ved siden af min yngre og helt anderledes byggede kusine. Jeg følte mig dobbelt så bred og fyldte halvdelen af pladsen på Kodak-billedet.
 
 
Kropsskammen var nem at tænde i mig – og i så mange piger og kvinder dengang som i dag, hvor papirbilleder er afløst af en krævende selfiekultur på Instagram. Sommer efter sommer gruede jeg for dage på stranden – og dét, som kom forud: En tur i omklædningsrummet alene med en vinterblå-hvid krop med et ovenlys lige så givende som en forhørslampe i neon.
 
 
For nogle år siden lagde jeg mærke til en forskel i mig selv – og i bybilledet og på stranden: Kvinder breder vingerne mere og mere ud i små shorts og bikini uanset ‘the look’ og kommentarer fra omverdenen. I dag findes der ikke en krop, som ikke er en skøn (bikini-)krop. Det er takket være hverdagens heltinder som ophavskvinden bag den danske kropspositivistbevægelse Andrea Bak (@andreabak), dokumentarist og debattør Ida Rud (@ida_kys) og fra vores egen verden, chefredaktør for femina, Dorthe Kandi (@curvy_kandi). Sidstnævnte skrev for nylig på Instagram: ‘Vi har brug for at se kroppe af alle slags og blive mindet om, at det er o.k. ikke at se ud på bestemte måder’.
 
 
Et magasin som IN har også et særligt ansvar for at skubbe til de visuelle rammer for, hvordan en skøn kvinde ser ud. Derfor har vi gennem mere end to år vist ‘rigtige’ kvinder på forsiden i stedet for modeller. Vi har tabt internationale brands som annoncører på den bekostning, men det får os ikke til at holde op, og vi kan og vil gøre mere. Danmark er godt på vej, men en kvinde kan stadig anklages for blufærdighedskrænkelse, hvis hun viser sig topløs på gaden, mens en mand kan slentre med bar overkrop ned ad Strøget uden at blive stoppet.
 
 
I Pakistan ulmer et nyt kvindeoprør – Aurat March – en serie demonstrationer omkring kvindedagen 8. marts. Kvinderne demonstrerer med skilte som ‘Varm din egen mad’ eller ‘Jeg ved ikke, hvor dine sokker er’, og for mange er det blevet årets vigtigste begivenhed. Et skilt, som har vakt stor opstandelse, er en tegning af en kvinde, der sidder fuldt påklædt med spredte ben. ‘Se, jeg sidder ordentligt’, lyder teksten på skiltet, som bliver kaldt vulgært og anklaget for at true den moralske orden i Pakistan. Lad os beslutte os for at optage plads – om det er på stranden, i bestyrelseslokalet eller på landets universiteter. 
 
God læselyst,
Anne Axholm, chefredaktør 

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ, HVAD DU KAN FORVENTE AF DENNE MÅNEDS MAGASIN I GALLERIET, OG HUSK, AT DU OGSÅ KAN FÅ MAGASINET TIL DIN TELEFON ELLER TABLET HER

Smugkig i det nye IN04

Læs mere om: