Slet

Nyt IN | Smugkig i det nye august-nummer

Dansk mode du vil elske! Det nye IN er fyldt med det bedste, som dansk design byder på lige nu: nye cool looks og fine detaljer. Du får også en modeguide til de bedste blazers, lette strik, nederdele til alle lejligheder og et overblik over de farver, som vi vil gå i til efteråret. Sommeren er skøn, men sol, strand og saltvand kan være hårdt for hud og hår. IN giver dig tips til, hvordan du holder både din hud og dine lokker smukke sommeren igennem. Vi kommer også helt tæt på designeren, entreprenøren og forretningskvinden, Karen Simonsen til en snak om at holde sig på toppen og den virksomhed, som hun har banket op fra bunden. God sommer!

Hvad skal du bruge din power til?

Nytårsforsæt ved indgangen til et nyt år kender alle til. Som sugerørstynde og bøjelige nytårsraketter, der aldrig helt bliver dét store stjerneskud, som prisen lagde op til. 

Som enhver succesfuld leder ved, nås de store mål aldrig uden delmål. En elefant spises lettest i små bidder. Derfor bruger jeg altid sommeren til at gruble over, hvad mit fokus skal være i efteråret og frem til jul. Det er jo nu, jeg har en sidste chance for at realisere nytårsforsætterne for 2017, sætte handling bag nye ideer og gøre en større forskel for mig selv og andre – både privat og professionelt.

Hvis du er ‘foran bølgen fremfor bag den’ og allerede ‘on top af’, hvad du gerne vil opnå – i modsætning til mig – så respekt! Måske har du tid og overskud til at kaste dig over den uretfærdighed, som sker i resten af verden? 250 millioner flere mænd er online end kvinder. Næsten to milliarder kvinder fra udviklingslandene har ikke adgang til en mobiltelefon. Den digitale kløft mellem kønnene risikerer at skabe nye A- og B-hold i verden, som uddannelse allerede gør.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

I Japan forsøgte konservative kræfter endnu en gang at modsætte sig, at en kvinde kan overtage Krysantemum-tronen i det gamle kejserrige, som er udfordret af faldende fødselstal – også i kejserfamilien. Afvisningen af en kvindelig tronfølger kom, da regeringen for nylig gav grønt lys til, at den 83-årige kejser Akihito må abdicere. I Danmark blev det først til lov i 2009, at den førstefødte – uanset køn – arver tronen i Danmark.

Kronprinsesse Mary fik – velfortjent – før sommerferien den ærefulde pris Womenomics Global Impact Award for sit omfattende internationale arbejde for kvinders rettigheder og vilkår. I takketalen mindede hun om, at øget ligestilling mellem mænd og kvinder ikke handler om at fixe eller hjælpe kvinder, fordi det kunne være ‘nice to’. Kulturelle normer og strukturer i samfundet skal flytte sig, fordi det er ‘need to’ for at skabe nødvendige forandringer til gavn for os alle. 

Normerne er tegnet hårdt op i serien ‘The Handmaid’s Tale’, baseret på Margaret Atwoods bestseller. Først føles tabet af kvinders rettigheder som ren fremtidsfiktion: Kvinder må ikke arbejde, se andre i øjnene, ikke tale for forsamlinger, ikke læse bøger og ikke gå alene på gaden uden en ledsager. Kvinder er reduceret til rugemødre. Men i nogle lande er den fiktion desværre allerede virkelighed, påpeger fx BBC. De peger på kvinders vilkår i Saudi-Arabien, hvor kvinder, der prøver at flygte fra arrangerede ægteskaber, får deres pas taget, bliver slået og sat i fængsel. ‘The Handmaid’s Tale’ er både tankevækkende og spændende underholdning til en regnvejrsdag, mens vi tænker over, hvordan vi kan gøre en forskel for os selv og hinanden. I det store som i det små. Uanset køn.

God sommer – brug den godt!

Anne Axholm, Chefredaktør

Få en smagsprøve på, hvad du kan forvente af denne måneds magasin i galleriet, og husk at du også kan købe magasinet til din telefon eller tablet HER

Smugkig i august-nummeret 2017