Slet

Nyt IN | Smugkig i det nye december-nummer

Yeahh - festsæsonen står for døren! Årstiden, hvor du kan give den ekstra gas med make-up, smykker og høje hæle. Modemagasinet IN giver dig det største udvalg inden for stilrene jakkesæt og smukke festkjoler. Sæsonens tasker er skønnere end nogensinde, og du får også ny inspiration til drømmekøb inden for sko og smykker. Arkitekt og tv-vært Eva Harlou viser dig, hvordan du kan blive ballets dronning med tips og tricks fra INs skønhedsekspert. Mød også Hollywood-skuespillerinden Elisabeth Moss, som er kendt fra ’Mad Men’, ’The Handmaids Tale’ og nu Cannes-filmvinderen, ’The Square’. EKSTRA til dig: Et stort julegavetillæg med masser af inspiration til både værtinden, manden i dit liv og andre hjertegode mennesker, som du vil glæde til jul.

Er du til realitet eller virkelighedsflugt?

Manuskriptforfattere i Hollywood på stribe har skriveblokering. Hvordan kan fx tv-serien ‘House of Cards’ hamle op med de politiske realiteter i verden i underholdnings- og spændingsværdi, når USA’s ambassade i Cuba trækker de ansatte hjem på grund af høre- og lettere hjerneskader, fordi de er blevet angrebet med ultralyd, som ingen kan høre? Et plot, som ikke engang spændingsforfatteren John le Carré kunne have fundet på.

Og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, kalder USA’s præsident, Donald Trump, for ‘mindre begavet’ og ‘en gangster’, mens Trump langer tilbage med ‘raketmand’ efter de rekordmange missilaffyringer, som sender folk i beskyttelsesrum i Japan og Sydkorea.

Det er også staben i Det Hvide Hus, som krøller sandheden sammen som et stykke papir og opfinder begreber som ‘alternative fakta’. Fx om hvor historisk mange der var mødt op til Trumps indsættelse som præsident, selv om fotos viste det modsatte, og som kalder kritiske medier som CNN og BBC leverandører af ‘fake news’, men under valget samarbejdede med russerne, som stod bag falske nyheder på Twitter og Facebook.

LÆS OGSÅ: IN søger 1-2 digitalpraktikanter - jan/feb 2018

International politik er blevet gang i den, ballade og surrealisme – hvilket designere, musikere, manuskriptforfattere og kunstnere indtil nu har haft patent på. Og hvad gør de så, når politikerne bevæger sig ind på deres enemærker?

Nogle kunstnere går i journalisternes fodspor og viser det, som vi ikke vil se i øjnene. Tænk fx på billedkunstneren John Kørner, der behandler emner som faldne soldater i Irak eller kvinder, der bliver lokket, kidnappet og narret af bagmænd til europæiske bordeller.

De internationale designere delte sig op i to kategorier, da de viste deres forårs- og sommerkollektioner frem for nylig: Enten stillede de skarpt på virkeligheden som en kameralinse, fx viste Versace heldragter med autentiske Vogue-forsider. Hos Balenciaga sås kjoler med amerikanske dollarsedler eller eurosedler på, og Vera Wang hentede inspiration i tv-serien ‘The Handmaid’s Tale’, hvor Elisabeth Moss – som du kan møde i et eksklusivt interview på side 30-35 – spiller hovedrollen.

Andre designere gik den modsatte vej og skruede endnu mere op for det gakkede og avantgardistiske for i det mindste at have noget for sig selv som fx Thom Browne, der debuterede med en kvindekollektion, og Comme des Garçons, der legede med japanske mangategneserier.

I det hele taget var tegneserier et stort tema alle vegne. Som en kunstnerisk løftet pegefinger fra modebranchen til verdens politiske ledere om, at de lige nu opfører sig som tegneseriefigurer.

God læselyst,

Anne Axholm, Chefredaktør

Få en smagsprøve på, hvad du kan forvente af denne måneds magasin i galleriet, og husk at du også kan købe magasinet til din telefon eller tablet HER

Smugkig i det nye decembernummer + Juletillæget

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER