Slet

NYT IN | SMUGKIG I DET NYE JULI-NUMMER

I det nye IN kan du glæde dig til at møde stjernefrisøren Gun-Britt Zeller til en snak om, at se sig selv i øjnene, en hård barndom, livslange drømme og om hvordan coronaepidemien har forsikret hende om, at hun vil arbejde så længe hun har lyst. Kom også tæt på instruktør Birgitte Stærmose, der fortæller hvorfor hun skylder andre at tale højt om manglen på diversitet i filmbranchen. Du finder også masser af inspiration til sommermoden, som har fokus på vintage og den retroinspirerede stil, blandt andet som kommentar til coronakrisens påvirkning på modebranchen.

Uendelig sommer, endelig 

‘Følelsen af, at dagene er uendelige, badning i havet, mennesker, jeg elsker og eventyr.’

Ja, ja, ja og ja! Citatet stammer fra skuespiller Marie Bach Hansen. Hun er en af de kvinder, som vi har bedt om at fortælle om deres sommer i dette nummer, og jeg kan bare sige ‘ditto’. Vi elsker vist alle sammen næsten det samme ved sommeren. Og vi er sommernørder hele livet. I sommerlandet hiver folk på den anden side af 80 deres gamle cykler frem og slingrer faretruende ned ad grusstierne med propfyldte strandtasker på bagagebæreren med kurs mod vandet, som da de var børn. Kroppen er ustoppelig. Den insisterer på sol, vand, sand og sommermad.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Nostalgiske sommerminder

Af alle minder om de lykkeligste dage af mit liv står sommerens knivskarpt, og måske husker jeg dem også bedre, end de var. Men ‘so be it’. Jeg har en lang liste over alt det, jeg skal, hvoraf intet er nødvendigt – og det er præcis det, der er det gode: Jeg skal spise jordbær, jeg skal se Swedish Open, og jeg skal høre ‘Det, vi taler om’ med Ditte Okman – som du i øvrigt kan møde på side 130 – for fuld hammer i bilen, mens jeg kører ud i det blå. Jeg skal også plukke blomster fra grøftekanten. Bælge ærter. Købe nye kartofler fra et sted langs landevejen. Jeg skal se solen gå ned fra en liggestol på havnen ved Gudhjem, og jeg skal have mindst én røget sild. Og så skal jeg læse IN.

LÆS OGSÅ: Danmarks skønneste badehoteller

Sommeren er i den grad en skandinavisk ting, som passer godt til vores alter ego. Det brokker sig ikke, men er snakkesagligt og udadvendt. Både naturen og vi bliver vildt smukke på den tid af året. Som ung havde jeg en kæreste – han blev senere min mand – der kom fra Cape Town, hvor vejret minder meget om Sydfrankrigs med sol hele året, men selv om de surfede og tog på wilderness-safari i et væk, forelskede han sig dybt og inderligt i den danske sommer – med myg, måneskin og melankoli.

LÆS OGSÅ: Ferie i Danmark: Her er jeres bedste tips

Min lommefilosofiske forklaring er, at sommeren er så særlig for os, fordi vi længes så meget efter den. Som den kæreste, man fantaserer om, der pludselig dukker op med favnen fuld af blomster. Sommeren er også tid til at at lade tankerne flyve og til at læse tykke bøger med sandkorn og pletter fra sololien i og samtaler, der trækker mere i én end mobilen. ‘Det er lyset’, siger min kollega, ‘promillen’, griner en anden.

I hvert fald giver dette nummer mig lyst til at gå i Tivoli, feste, læse bøger, smile til fremmede og drikke vin med nogen, jeg måske ikke ville invitere uden det gode vejr som undskyldning. Sommer er et ord på seks bogstaver i kategorien ‘endeløs nydelse’.  

Christina Bølling, Sundhedsredaktør & konstitueret chefredaktør

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ, HVAD DU KAN FORVENTE AF DENNE MÅNEDS MAGASIN I GALLERIET, OG HUSK, AT DU OGSÅ KAN FÅ MAGASINET TIL DIN TELEFON ELLER TABLET HER

NYT IN | SMUGKIG I DET NYE JULI-NUMMER

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra Gun-Britt Zeller

Læs mere om: