Slet

Nyt IN | Smugkig i det nye maj-nummer

I det nye IN kan du møde Oscar-belønnede filminstruktør Susanne Bier. Eller rettere: Du kan møde en del af hende; den del, der ikke bryder sig om rampelys, røde løbere og stiletter. Vi har talt med hende om at være i en branche, hvor det at kravle op ad succes-stigen for mange inviterer til at stoppe med at være et ordentligt menneske. Du bliver også inviteret med ind bag dørene hos modehuset Hermés. Mød desuden tre kvinder, der indretter sig med planter, og lad dig inspirere til, hvordan du kan gå sommeren i møde med farver

Et strejf af lykke

Happy news. Lykken findes. Lige her mellem hænderne på dig, faktisk. Selvfølgelig, tænker du måske og kaster et blik ud på solen, nyder dine dejlige grønne planter i vindueskarmen, din fantastiske familie, din kæreste og mærker forårsstrålerne strække sig ud og blive til sommer og lange, lyse nætter.

Dette nummer af IN handler om alt det – om, hvad der er lykken for os allesammen og hver især. Hvad er det, der gør os allermest glade for at være i live og være sammen? Som sundhedsredaktør er det selvfølgelig et område, jeg altid har kredset om, så jeg er – ja, undskyld de måske voluminøse gloser – ret lykkelig – for at få ordet i lige præcis det her nummer af Danmarks skønneste kvindemagasin.

Vi nyder livet fra omslag til omslag, men uden at slå over i hedonisme, som er jagten på nydelse og knap så nydelsesfuldt. Det er omtrent lige så håbløst et projekt at jage lykken som en kluntet hundehvalp, der prøver at bide i sin egen hale, eller et barn, der forsøger at trampe på sin egen skygge.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Lykke og kærlighed har meget til fælles, bl.a. kommer de ikke, når man kalder. Man må pænt vente. Man kan stå stille, mærke efter, lytte eller læse. Lykken er også skønhed som kunst, kultur og nogle gange bare at lave ingenting og ligge på en madras og lytte til lyden af en syngeskål, hvalsang eller bølgernes brusen.

Lykken er også noget, man beslutter sig for. På side 106-110 fortæller forskere, hvad der skal til. Men det kræver også taknemmelighed og opmærksomhed at sætte pris på det, man har, i stedet for hele tiden at drømme sig et andet og – potentielt – bedre sted hen.

LÆS OGSÅ: Klimakrisen får kvinder til at vælge børn fra

Lykken er dybt individuel. Tine Bendixens interview med filminstruktør Susanne Bier handler bl.a. om det. For hvis man tror, at lykken for den dygtige filmskaber er at arbejde med store Hollywoodstjerner, stå og se fantastisk ud på den røde løber eller fortælle om sine film til et savlende, anerkendende pressekorps, kan man godt tro om. Hun kan faktisk bedst lide, når en film er overstået, og hun slipper for at ‘tale’.

Jeg har akkurat slukket for dokumentaren ‘Hunting for Hedonia’ (Jagten på lykken) skrevet af Pernille Rose Grønkjær og videnskabsjournalist Lone Frank. Ifølge filmen, som har vundet en række velfortjente priser, findes lykken helt konkret og fysisk.

LÆS OGSÅ: Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Det er et tommelfingerstort område dybt inde i hjernen – din og min – som kan aktiveres med såkaldt deep brain stimulation. Triste og håbløst deprimerede patienter begynder pludselig at skraldgrine på operationsbordet med elektroder i hovedet. Det er videnskab og ikke særlig romantisk. Men happy news, ikke?

Lige nu lukker jeg øjnene, lykkelig for, at jeg stadigvæk kan nøjes med dufte til et tykt, tungt og nytrykt magasin og være salig af lykke ved udsigten til sommer. Og der er nok til deling.

 

Christina Bølling, Sundhedsredaktør & konstitueret chefredaktør

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ, HVAD DU KAN FORVENTE AF DENNE MÅNEDS MAGASIN I GALLERIET, OG HUSK, AT DU OGSÅ KAN FÅ MAGASINET TIL DIN TELEFON ELLER TABLET HER

Smugkig i det IN05 2020

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm: Min rolle i 'Dronningen' er den mest udfordrende i min karriere

Læs mere om: