Nyt IN | Smugkig i det nye marts-nummer

I det nye IN kan du glæde dig til at møde skuespiller Nikolaj Coster-Waldau, der lige nu er aktuel i den danske film ’Krudttønden’. Vi har talt med ham om kunst, fællesskab og danskhed. Mød også hovedet bag det succesfulde tøjbrand Carcel, Veronica D’Souza, som vakte opsigt under den seneste modeuge med et noget usædvanligt modeshow. Du får også inspiration til at klæde dig på i rustne, varme karamelbrune klæder, og så har vi håndplukket de bedste film og serier lige nu.

Vi har to ører og én mund

Det er tid til at lytte – både til os selv og andre, og møde andre holdninger med nysgerrighed. Ikke mindst efter en årrække, hvor spiseborde, arbejdspladser, familier og venskaber er blevet kløvet midt over af politiske uenigheder – især i USA og i Storbritannien – om klima, våbenkontrol, Donald Trump, Brexit og Greta Thunberg. 
 
For nylig slog Trump sin egen Twitter-rekord og tweetede 142 gange på et døgn. Nyhedstjenester og sociale apps serverer breaking news og notifikationer flere gange i timen. Der er støj på alle kanaler i vores liv. Men hvem lytter – og hvem lytter vi til – i den strøm af indhold, som overvælder os dagligt? Lytter vi ordentligt, når en veninde eller et familiemedlem bliver mere og mere død i øjnene og trækker lidt ekstra på ‘det går godt’-svaret? Fra mit eget perspektiv har det taget mig lang tid at turde gå et skridt frem og spørge, hvordan det EGENTLIG går frem for at træde to skridt tilbage af berøringsangst. 
 
 
Evnen til at lytte vil manifestere sig på direktionsgange, på caféer og ved spisebordet, og som mennesker kan vi godt mærke forskel på et par opmærksomme øjne og ører, der lytter, og på de ører, der lytter i halve bidder, mens den nyeste nyhed bliver studeret, som var der regeringsskifte eller børskrak. Nu skal der lyttes! 
 
 
Lydbiografer dukker op i København, vi lytter til podcasts sammen – og i Topanga, Californien, hvor mange luksushippier bor, hitter østerlandske te-ceremonier (se f.eks. @allmattersofspririt), hvor samtale og nærvær prioriteres. Vi drømmer os væk fra byerne og hen til roen, til det enkle liv på landet eller et besøg i de svenske skove hos Stedsans in the Woods, som netop er blevet kåret til ‘årets rejsedestination’ af en svensk erhvervsavis.
 
 
Men roen kan også blot komme af at gå en stille tur i skoven eller tilbringe en eftermiddag i sit eget selskab eller en søndag uden mobil og lægge mærke til, hvordan verden så opleves. Jeg gjorde det selv i sommer. Pludselig føltes dagene uendelige, som da jeg var lille, og jeg blev helt tilfreds med at være lige der på min lille græsplet i Danmark. 
 
Udover at vi kan lære noget nyt ved at tale mindre og lytte mere, kommer der også en stærkere indadvendt opmærksomhed, som er dybere og større end blot navlepilleri – et indre kompas, som kan sortere i støjen og lede os nye veje hen.
 
God læselyst!
 
Anne Axholm, chefredaktør

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ, HVAD DU KAN FORVENTE AF DENNE MÅNEDS MAGASIN I GALLERIET, OG HUSK, AT DU OGSÅ KAN FÅ MAGASINET TIL DIN TELEFON ELLER TABLET HER

Smugkig i IN03 - 2020

 

Læs mere om: