Slet

NYT IN | SMUGKIG I DET NYE November-NUMMER

”Jeg skal være ude i verden og fortælle historier. Sådan er jeg skruet sammen.” Hele verden taler om forfatter og korrespondent Puk Damsgård, der modigt færdes i krigszoner for at fortælle historier. Men hvem er hun egentlig? Bliv grebet af hendes inspirerende historie i et ærligt og personligt interview i det nyeste IN, hvor hun bl.a. fortæller om at sejle gennem den pirattruede Suezkanal med fragtskibet Titan og om at fejle alle de værste sygdomme, når hun er i stilstand.

Hvad gør man, når der ikke er fare på færde?

Når korrespondent, journalist og forfatter Puk Damsgård vender hjem fra en konfliktzone, en krig eller en reportage i et af verdens brændpunkter, lukker hun døren til sit hus i Kairo bag sig og bliver der. Finder ro ved at fjerne ukrudt i haven, sove i sin hængekøje. Drikke hvidvin med sin mand og sine venner. 14 dage senere er hun genopladet og klar til at flyve afsted igen.

Men da verden i foråret lukkede ned, og hun ikke kunne rejse, blev hun ramt af sygdomsangst, rastløshed, hypokondri. Da hendes liv for en gangs skyld slet ikke var i fare, begyndte hun at overveje, om hun mon var syg?

Vi har med garanti alle haft vores udfordringer i det forgangne år. Nogle har været syge. Andre har mistet deres arbejde. Vi har alle lidt socialt. Da verden lukkede ned, var jeg netop blevet skilt, og jeg tror aldrig, jeg har følt mig så alene i mit liv, som da man pludselig ikke kunne besøge sine venner, ikke kunne gå ud og spise, ikke kunne andet end at vente og forsøge at finde ro.

Ro.

Og hvor finder man så den?

Jeg er typen, der altid har fundet ro i en eller anden aktivitet. Jeg fandt indvendig ro sidste vinter på toppen af et vulkanlandskab i Kamtjatka i Rusland, fordi jeg skulle smides ud af en helikopter ned på bjergsiden med ski på, og hvis jeg faldt, var det noget rod i forhold til laviner, klipper og den slags. Roen kommer til mig, når det er nødvendigt med stor koncentration for at klare noget vigtigt, noget, der trumfer alt andet. Der er ro til sidst i min Bikram-yoga-træning, 40 grader i 90 minutter. Der er ro i havnens kulsorte vand ved vinterbadeklubben sent om aftenen.

Men der var ikke antydningen af ro hjemme i min lejlighed, hvor jeg pludselig var tvunget til at opholde mig. Og nu ville det jo være fint, hvis jeg kunne fortælle, hvor i mig selv jeg så fandt den. Desværre leder jeg stadig.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Så jeg forstår godt Puk Damsgårds behov for vekselvirkningen. Selv om hendes livs modsætningsforhold er mere ekstreme end de flestes. Tag med Puk Damsgård og fragtskibet Titan på eventyr på side 24.

Kærlig hilsen

Christina Zemanova, chefredaktør

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ, HVAD DU KAN FORVENTE AF DENNE MÅNEDS MAGASIN I GALLERIET, OG HUSK, AT DU OGSÅ KAN FÅ MAGASINET TIL DIN TELEFON ELLER TABLET HER

 
Læs mere om: