Slet

NYT IN SMUGKIG I DET NYE SEPTEMBER-NUMMER

Hvad er power i 2020? På torsdag er vores septembernummer på gaden, med masser af power og stærke kvinder, som tør at stå ved sig selv. I et stort interview kan du komme helt tæt på den talentfulde forfatter Olga Ravn, når hun fortæller om ikke at elske sit barn, og om følelsen af at have mistet sig selv på fødestuen. Du kan også møde forretningskvinden Mia Wagner, der taler om hvor irriterende det er, at kvinder stadig ikke er ligestillede. Du kan også møde to journalister, en designer, to jordemødre og to investeringsrådgivere, der inden for hver deres felt skubber samfundshjulene mod forandring. Du får selvfølgelig også indblik i efterårets helt store tendenser, som de brede skuldre, læder og masser af sort, så du er helt klar til de køligere dage. Få den bedste start på efteråret med det nye IN.

Ligestilling? Hmmm

Forfatteren Olga Ravn taler om ikke at elske sit barn. Hun har skrevet en bog om de følelser, der ikke er der, og interviewet med hende på side XX er virkelig godt. Et par sider længere inde i bladet fortæller forretningskvinden Mia Wagner, hvor røv-irriterende det er, at kvinder i en række sammenhænge stadigvæk ikke er ligestillede. Ifølge hende bærer vi rundt på skam, fordi vi fortsat vurderer os selv ud fra den klassiske mandetankegang: Mor, luder eller madonna? Ahrmen, findes det virkelig stadig, tænker du måske. En dygtig mand med ord, Mads Christensen, var for nylig ude at sige, at al den snak om, at mænd ikke respekterer kvinder var vildt overdrevet, at det er lidt som Loch Ness-uhyret: Alle taler om det, men ingen har set det.

Han har på en måde ret, men han har ikke helt ret. Jeg har set Loch Ness flere gange.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Dette nummer handler om power. Kvinder har kvaliteter at byde forretningsverden og fremtiden på. Kvindelige iværksættere tænker anderledes og moderne: Vi vælger ofte at gøre noget, der hjælper andre. På side XX fortæller to journalister, en designer, to jordemødre og to investeringsrådgivere, hvilken vej de mener samfundshjulene skal drejes.

Vi er kun nået til første gear. Sølle to procent af alle venture-investeringer går til kvindelige iværksættere, og der går tid, før de vokser sig store og rige nok til at investere på ny. Heldigvis er der mennesker, der arbejder konkret med at investere i kvindelige iværksættere. Der er der nok nogen, det falder for brystet: Hvorfor skal vi have særlig fokus på kvindelige iværksættere, hvorfor ikke bare iværksættere? Mia Wagner svarer ærligt, at det vi bliver nødt til at bevidst at forskelsbehandle for at blive lige: Kvinderne er simpelthen så langt bagud, at de først skal løftes op.

LÆS OGSÅ: Sara Omars 10 leveregler

Jeg havde allerede – før jeg læste IN – tænkt, at i år skulle være året, hvor jeg købte aktier. Enten det eller alternativt hæve pensionen og sy pengene ind i madrassen (da min corona-paranoia var på sit højeste, og jeg aldrig troede, vi ville få gang i hjulene igen). Hele følelsen af at have styr på eget helbred, økonomi og forbrug er blevet en ting. Jeg håber, du får lyst til at female investere – om ikke andet så i dig selv.

Nyd efteråret.

Christina Bølling, Sundhedsredaktør & konstitueret chefredaktør

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ, HVAD DU KAN FORVENTE AF DENNE MÅNEDS MAGASIN I GALLERIET, OG HUSK, AT DU OGSÅ KAN FÅ MAGASINET TIL DIN TELEFON ELLER TABLET HER

SMUGKIG I DET NYE SEPTEMBER-NUMMER

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm: Min rolle i 'Dronningen' er den mest udfordrende i min karriere

Læs mere om: