Slet

På besøg hos teater-parret - Her spiller nisserne hovedrollen

Når teaterparret Lene og Kaspar Rostrup pynter op til jul, overholder de traditionerne samtidig med, at de gerne leger med højtidens muligheder. Men én ting er sikkert: Myriader af gamle nisser bliver hentet ned fra loftet og indtager boligen. Se dem her.

Hos teaterfamilien Rostrup er julen magisk og eventyrlig. For dem handler julen meget om naturen her ved den mørke solhvervstid, så Lene og Kaspar Rostrup slæber et godt stykke skovbund ind i spisestuen, hvor den fylder så meget på bordet, at maden må serveres fra mindre borde.

LÆS OGSÅ: 3 flotte juleborde med antik og design

»Det grønne bliver en påmindelse om, at alt vil spire og gro, og om forårets komme,« siger Lene Rostrup, der er forfatter og teateradministrator. Sammen med sin mand, film- og teaterinstruktør Kaspar Rostrup, og deres to unge sønner, Emil og Mikkel, sætter hun alle sejl til i julen. 


Julen er for dem et stort, anstrengende og pragtfuldt familieprojekt. De har mange traditioner både med hensyn til pynten og det kulinariske, så der bliver bagt et væld af småkager såvel som fremstillet en lang række juleretter, og ikke mindst bliver nisserne hentet ned fra loftet. 

I de senere år er Lene og Kaspar Rostrup begyndt at købe udstyr til deres nisser, så én sidder ved et gasbord med Teknos kaffekande, vandkedel, stegepande og bageovn, mens en anden håndterer en mini-æbleskivepande. 


Andre nisser hygger sig med små gamle kurve, og rigtig mange slår sig løs i køkkenet, hvor de bag glaslågerne klatrer på fade og tallerkener, stikker de røde huer op af et par kopper og flokkes mellem sovseskåle og fine, gamle porcelænskander.