Slet

På loppetur i Gentofte

Gentofte Loppemarked er et af de få loppemarkeder i landet, som bliver drevet af hjemløse, og overskuddet går ubeskåret til deres aktiviteter. Shop designertøj, retro og antikviteter i skoven og nær vandet, og støt en god sag med din loppetur.

På Gentofte loppemarked bag Charlottenlund Station går overskuddet til at give de hjemløse på den selvejende institution og herberg Overførstergården en bedre hverdag. Uden loppemarkedet ville der ingen aktiviteter være.

Markedet er især kendt for de store mængder af designer- og andet luksustøj, der bliver solgt til en slik af private, men også af unge, dygtige designere, som vil af med deres kollektioner. På selve loppefronten er det en blanding af antik og retro, der karakteriserer tingene i de forskellige stande.

Se også: 5 af Københavns bedste loppemarkeder

Til den dyre smag

Afhængig af sol og regn tæller loppemarkedet i dag fra mellem 45-60 stadepladser og flere tusinde besøgende hver gang, som hungrer efter at gøre et godt, og især moderigtigt, fund. Derfor er de fleste kunder også kvinder, ligesom de sælgende oftest også er kvinder.

Mere loppemarked: Loppefund på Halmtorvet

- Området her er præget af dyr smag, hvor folk kun køber det bedste. Det smitter også af på de ting, der bliver solgt her. I de sidste 5 år har der især været stort fokus på tøj, især kvalitetstøj og mærkevarer, som der er meget af her til lave priser. Her er mange penge at spare. Derfor ser man også tøj i boder, som primært har specialiseret sig i antikviteter og retro, fortæller Finn Jensen som er faglærer på Overførstergården og nuværende bestyrer.

Tips til at gå på loppemarked

Loppemarkedet holder til bag Charlottenlund Station hver søndag kl. 8-14 fra midten af april til september.

Læs ogsåRå og romantiske lopper på Carlsberg

Kig med i vores galleri nedenfor, og bliv inspireret til din næste loppetur.