Før træbeklædningen var det et hvidmalet, muret hus med sorte vinduer – altså diametralt modsat af i dag.
Slet

Parcelhus pakket ind i sort træ

Det hvide murstenshus blev beklædt med træ. Efter en større ombygning, blev sort til hvidt og omvendt.

Der er ikke mange reminiscenser tilbage fra Tina Darré og Allan Sønderskov Darrés tidligere hvidmalede murstenshus på bare 127 m².
OVERBLIK

Hvad: Hus på 167 m² med ny tilbygning på ca. 40 m². Grunden: ca. 800 m²

Hvor: Charlottenlund

Hvem: Her bor Tina Darré, sekretær, og Allan Sønderskov Darré, adm. direktør, med børnene Emma Sofie, 14 år, og August, 10 år samt hunden Balder.
Ægteparret har fritidshus i Sydfrankrig i byen Callian

Huset fremstår nu i diametral modsætning til tidligere, hvor vinduerne var sorte og murværket malet hvidt. Ideen til at beklæde huset med sortmalede træbrædder og helt hvide vinduer og døre fik parret på en gåtur i kvarteret.
»Jeg har altid drømt om at bo i et sort træhus, fordi jeg synes, det er så idyllisk,« fortæller Tina Darré.
»Men da vi samtidig er glade for at bo, hvor vi bor, havde jeg ligesom skudt en hvid pind efter den drøm. Da vi så sidste år fik lavet en tilbygning i form af et nyt køkken-alrum på ca. 40 m², faldt vi over et muret hus i kvarteret, som var halvt beklædt med cedertræ. Vi kikkede på hinanden og sagde næsten i kor: Jamen, det er da sådan, vi får et træhus.«
Efter træbeklædningen var slået på huset, blev det malet sort, og helt nye hvide småsprossede vinduer blev derefter bestilt. Operationen forvandlede fuldstændig huset, som nu er udvidet til i alt 167 m².

Læs mere om: