Slet

Pink champagne til nytår

Rosé champagnen er et godt alternativ til den traditionelle champagne. Og med sin frugtige smag og smukke farve pynter den på ethvert nytårsbord.

Rosé champagne - det raffinerede valg

Servér en smuk rosé champagne til nytår i stedet for den traditionelle. Den laksefarvede champagne er indbegrebet af elegance, raffinement og dekadence. Teknisk adskiller processen sig ikke fra traditionel rosé, som fremstilles ved at fjerne de røde druer fra mosten, inden farvestoffet fra skallerne har nået at farve vinen mørk rød. En anden mulighed er at blande almindelig rød vin i en hvid champagne, som det også er tilfældet med mange almindelige rosévine - de steder hvor den metode tillades.

SE OGSÅ: Find den perfekte champagne til nytår

Mere frugtsmag
Det er ikke altid lige nemt at smage forskel på en traditionel Champagne og en rosé Champagne, men den sidste har ofte en mere fremtrædende frugtsmag af jordbær og hindbær. Det er til gengæld ikke vanskeligt at smage forskel på de tre Champagner og de tre mousserende rosé vine fra Bourgogne, Italien og Alsace. Man forstår, hvorfor Champagne er to til tre gange så dyr som andre mousserende vine. Det er bare en anden smagsoplevelse at drikke Champagne. Tættest på den ægte vare kommer Klipfels Crémant d'Alsace rosé, og den kan være en udmærket substitut, hvis ens gæster ikke nødvendigvis er kendere af selve smagen, men også med glæde lader sig fascinere af de laksefarvede bobler.

SE OGSÅ: Nytårscocktails på Hotel Savoy-manér

Gem den frække røde til kæresten
Prisen på en god rosé Champagne gør, at man nok tænker sig om to gange, før man sætter et større antal flasker på bordet til en god sommermiddag. Det gør man kun, hvis gæsterne virkelig værdsætter god vin i den ekstraordinære klasse. I de fleste tilfælde er en god Cremant d'Alsace en udmærket erstatning, og så kan man gemme den frække røde Champagne-variant til sig selv og kæresten.