Slet

Pink Night den 26. maj hos Kjær Sommerfeldt

Pink vine har godt af lidt lækkert tilbehør. Marie Melchior foreslog macarons med rosencreme på Kjær og Sommerfeldts vellykkede Pink Night.

Sparkling rosé, Champagne, Cava og mousserende rødvin fra Italien var nogle af de vine, vi smagte d. 26. maj til Mad & Boligs læserarrangement hos Kjær Sommerfeldt

Sommelier og medlem af Mad & Boligs vinpanel Nana Wad fortalte om de forskellige lyserøde bobler. Om hvordan bla. den spanske Cava smager sexet og forførende, og den franske champagne er tilegnet det voksne publikum, når kun det bedste er godt nok.
 

 

Mad & Boligs madskribent Marie Melchior kom med gode ideer til, hvad man kan nyde sammen med sine lyserøde bobler. Vi smagte på sommerens største hit inden for de søde sager. Pink macarons med kirsebær. Se opskrift på maracons med rosencreme her http://mariemelchior.blogspot.com/2010/05/sma-macaron-med-rosencreme.html. Marie foreslog en lækker og dekorativ gelé af rosé cava med nektariner, blåbær og hindbær. Vi bringer opskriften i Mad & Bolig nr. 6, som er på gaden den 17. juni. Se på forhånd opskriften her

Alle de smagte vine kan købes hos Kjær Sommerfeldt http://www.kogs.dk/

 

1. California Sparkling Rosé er blevet en stor mousserende vinsucces. Den er lavet på Zinfandeldruen, som får den til at minde lidt om noget italiensk, med nuancer af citrus og jordbær. Vinen har en tydelig blomsteragtig karakter med toner af klare, friske jordbær.

2. Champagnehuset Nicolas Feuillatte har lavet en meget stor kollektion af forskellige Champagner og naturligvis også en rosé. Den er flot rød og intens, og den både dufter og smager af blåbær og vilde jordbær.

3. Spaniens første rosé Cava, som er fremstillet udelukkende på den karakteristiske Pinot Noir-drue, typisk for producenten Codorníu.

4. Voület Casorzo Piemonte: Vinen er lyserød og let frizzante og har en indbydende friskhed i sin lette sødme og er simpelthen en perfekt akkompagnør til f.eks. tørre kager eller andre desserter uden creme. Passer også fint til friske jordbær.

5. La Lupa Moscato D'Asti DOCG 2008 har en intens og strågul farve.Duften er aromtasik og ret typisk for Moscato bianco di Canelli - akacieblomst, gule ferskner og rosmarin.

Læs mere om bobler og se Mad & Boligs vinpanels vurdering af 6 forskellige mousserende vine

Se opskriften på den dekorative gelé af rosé cava her

 

Læs mere om: