
Pinot Blanc
Blød, mild, ukompliceret, super både som aperitif og til mad.
Blød, mild, ukompliceret, super både som aperitif og til mad. Vinen er en rigtig allrounder, der med sit bløde og behagelige væsen behager de fleste. Den er rund og mild. Perfekt ikke bare som hyggevin og aperitif, men også til mange forretter - især dem, der er enkelt tilberedte og uden for mange krydderier.
Fra asparges til æg
Retter med æg, quiches, tærter, salater og anden grøn mad, charcuteri som pølse, skinke og paté, milde pastaretter, enkle fiskeretter, muslinger, rejer, fjerkræ og lette retter med gris eller kalv går alle fint med Pinot Blanc. Det samme gælder asparges.
Traditionsrig drue
Alsace har en lang tradition med Pinot Blanc, som dækker hele 21 pct. af det tilplantede vinareal. Pinot Blanc giver et godt udbytte, når den plantes i den tunge, fugtige jord i Bas-Rhins fladland. Er der kalk i jorden, så giver det den ellers lidt neutrale drue et fint og krydret pift. Den bløde og lidt syrefattige Pinot Blanc kan blive en anelse bastant, og derfor blandes den ofte med en anden Alsace-drue, nemlig Auxerrois, som også officielt er en Pinot Blanc-drue. Sammen med Auxerrois får den en god balance mellem syre og substans og med aromaer af fersken, pære og æbler. Pinot Blanc er modstandsdygtig over for de fleste sygdomme, og høstudbyttet er stabilt og relativt højt.