Slet

The Queen of Colours

Den britiske dronning Elizabeth har bedt designeren Tricia Guild om at skabe en kollektion af eksklusive stoffer og tapeter med udgangspunkt i de kongelige samlinger på Buckingham Palace og Windsor Castle.

Den engelske dronning Elizabeth er ikke alene Storbritanniens monark. Hun råder også over uvurderlige kunstsamlinger i de historiske saloner og arkiver på Buckingham Palace og Windsor Castle. Så langt fra de fleste menneskers virkelighed og alligevel så tæt på.
Det var i hvert fald tanken, da det britiske kongehus bad den engelske designer og indretningsstjerne Tricia Guild om at skabe en kollektion af eksklusive stoffer og tapeter med udgangspunkt i de kongelige interiører. Ideen var at overføre stilelementer fra kongehusets samlinger til en kollektion, der på en gang skulle forbinde det traditionelle med det nyskabende, og her så kongehuset lynhurtigt Tricia Guild som den oplagte til opgaven.
Nok er Elizabeth 2. briternes dronning, men Tricia Guild er ikke for ingenting blevet kaldt for 'Queen of Colours', og i hænderne på hende og teamet bag hendes firma Designers Guild er opgaven efter et års arbejde endt som en overdådig kollektion af silkedamask og eksklusive velourstoffer med mønstre og broderier i et farvespekter, der spænder fra kongelig skarlagenrød til temperamentsfuld smaragdgrøn og blide blå nuancer, som kombineres med elfenben og østersfarvet til dramatiske mørkviolette nuancer og effektfuld sort. Stofferne fremstilles i Italien og Indien, og i deres mest eksklusive udgaver er de prydet med håndbroderede silkeblomster.
royalt til hverdag
Det skal ses, det skal mærkes, og det skal opleves i de rette omgivelser. Men man overgiver sig under alle omstændigheder, for 'The Royal Collection' er uden tvivl det mest eksklusive, der indtil videre er skabt af Tricia Guild.
En hel tapetkollektion er også fulgt med opgaven, og jo, mange af elementerne kan sagtens overføres til de betydeligt mere enkle omgivelser, der til daglig danner rammen om det, vi foretager os, og den måde vi lever på. Om ikke andet så i form af puder, en betrukket stol i moderne omgivelser eller en effektfuldt tapetseret væg.
- Jeg ønskede, at kollektionen skulle være meget anvendelig, og det lykkedes. Alle elementer kan efter min mening omsættes til et almindeligt hjem, siger Tricia Guild, der til daglig har adresse i det vestlige London, nordvest for Notting Hill og langt fra de kongelige omgivelser, som gennem næsten et år dannede rammen om hendes research.

Et kongeligt år

2008 har i mere end en forstand været et kongeligt år for den engelske designer Tricia Guild. I februar blev hun belønnet med den fornemme Order of the British Empire for sin årelange indsats for at fremme vores fornemmelse for god indretning. Netop nu lanceres The Royal Collection i samarbejde med det britiske kongehus - en kollektion som fremstår som hendes mest eksklusive nogensinde.
2008 har også budt på en anden gevinst for Tricia Guild og hendes team i Designers Guild. Tidligere på året opnåede hun en flot 22. plads på firmaet Pricewaterhouse Coopers liste over Storbritanniens 100 mest indbringende firmaer, og i dag - 28 år efter at hun i 1970 grundlagde sit firma Designers Guild - er hun en af indretningshistoriens mest indflydelsesrige personer. Hun har udgivet 14 bøger i Storbritannien, og flere af bøgerne er oversat til dansk, senest en om mønstre på Forlaget Olivia.
Hun har butik på 267 Kings Road i London og kontorer og butikker i bl.a. München og Paris. I løbet af de seneste år har Designers Guild udviklet stof- og tapetkollektioner for designikoner som Ralph Lauren og Jasper Conran, og Designers Guild spænder i dag over sengetøj, tapeter, stoffer og bøger til håndklæder, tæpper, kalendere, maling og duftlys.

Læs mere om: